Головна Сьогодні

Як спекти сливовий коблер з імбиром та корицею

Рецепт ароматної літньої випічки з фруктами

Коблер – це старомодний англійський десерт з фруктів, вкритих скоринкою хрусткого тіста. Тісто для нього можна використовувати різне – пісочне, бісквітне. Його або просто викладають ложками на начинку, або роблять щось на зразок кругляків на бруківці (в перекладі з англійської "cobblestones" значить "бруківка").

Сливовий коблер з імбиром і корицею випікається дуже швидко. Його можна поставити в духовку перед вечерею, і він буде готовий якраз до десерту.

Сливовий коблер в духовці

Коблер зі сливовою начинкою
Коблер зі сливовою начинкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 279 ккал на 100 г

Складові:

Для начинки:

  • Слива – 700 г
  • Імбир корінь – 1,5 см
  • Цукор (коричневий) – 2/3 чашки
  • Кориця – 1/2 ч.л.
  • Крохмаль – 2 ст.л.

Для тесту:

  • Цукор – 2/3 чашки
  • Борошно – 1 і 1/2 чашки
  • Борошно кукурудзяне – 1/2 чашки
  • Масло вершкове холодне – 100 г + для змащування форми
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 2/3 чашки
  • Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
  • Ваніль
  • Сіль

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Сливи розрізати навпіл і видалити кісточку.
  2. Імбир очистити і натерти на тертці. Додати до слив разом з цукром, корицею і крохмалем, перемішати.
  3. Для тіста змішати в мисці всю муку, сіль, цукор і розпушувач.
  4. Натерти холодне вершкове масло на крупній тертці і змішати з борошном, розтираючи пальцями. Повинна вийти велика крихта.
  5. Додати ваніль, яйце і молоко і добре перемішати. Вийде в міру густе тісто, яке легко можна набирати ложкою.
  6. Змастити форму для випічки маслом. На дно викласти сливу разом з соком, що виділився.
  7. Зверху на сливи ложкою викласти тісто. Воно може повністю покривати сливу чи ні – рівномірність в цьому випадку не має значення.
  8. Відправити коблер запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 25-35 хвилин або до золотистого кольору.

Як подавати десерт

Подавайте пиріг разом з кулькою морозива. Коблер можна посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з безе, а також ділилися рецептом сливового пирога з горіхами.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти