Запечені кабачки в духовці – смачна і проста сезонна закуска. До столу вони подаються разом з соусом з фети, сметани і пряної зелені.
Така закуска – ідеальний варіант для пікніка, а також у разі, коли хочеться швидко приготувати що-небудь смачне. Якщо ви на природі – можете скористатися решіткою і запекти кабачки на грилі.
Кабачки з фетою в духовці


Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 104 ккал на 100 г
Складові:
- 2 молодих кабачка або цукіні
- 125 г фети
- 2 ст.л. сметани
- Сіль
- Перець
- Масло
- Орегано
- Зелень
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 220 °С.
- Кабачок помити, нарізати кружальцями завтовшки 1 см. Посолити, поперчити за смаком, злегка змастити маслом.
- Деко застелити папером для випічки, викласти кабачки. Запікати 3-5 хвилин під грилем. Перевернути кабачки на іншу сторону і запікати ще 2-3 хвилини.
- Фету покласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою разом зі сметаною, орегано і дрібно порізаною зеленню.
- Подавати соус разом із запеченими кабачками.
Корисна порада
Якщо хочете пікантну закуску – спробуйте додати в соус роздавлений зубчик часнику.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані кабачки на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смажених паличок з кабачків з сирній паніровці.