Головна Сьогодні

Як зробити повидло з абрикосів на зиму

Рецепт густого домашнього повидла з абрикосів

З абрикосів можна варити варення, джеми і повидло. Для повидла потрібні переспілі плоди. Візьміть м'ясисті абрикоси, але не дуже соковиті, щоб не вийшов компот.

Варіть повидло в мідному посуді, щоб воно не пригорало, не забуваючи збирати пінку при варінні. Знімати і знову ставити на вогонь варення треба для того, щоб воно не переварювалося і не втрачало свій справжній колір.

Абрикосове повидло на зиму

Абрикосове повидло на зиму
Абрикосове повидло на зиму
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 242 ккал на 100 г

Складові:

  • Абрикоси – 1,3-1,4 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимонний сік – 3-5 г

Спосіб приготування:

  1. Помийте і обсушіть абрикоси, дістаньте кісточки.
  2. Засипте фрукти цукром, додайте лимонний сік. Залиште на 3-4 години, щоб абрикоси пустили сік.
  3. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, тримайте на маленькому вогні близько 3 годин, часто помішуючи, щоб не підгоріло.
  4. Зніміть, остудіть до кімнатної температури, знову поставте на маленький вогонь і тримайте ще 3 години.
  5. Розлийте по банках і закатайте.

Корисна порада

Таке ж повидло можна зробити з персика, тільки на цю кількість цукру потрібно взяти 1,7-1,8 кг персика.

Дивіться відео, як зробити мус з абрикосів та бананів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити абрикосове варення з лавандою. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом абрикосового вина.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти