Цей ніжний сирний пиріг з абрикосами, ваніллю і лимоном схожий на лінивий чізкейк без тіста. Готується він дуже просто: вам потрібно буде добре збити міксером всі інгредієнти, перелити в форму, додати шматочки фруктів і відправити в духовку на годину.
Перед подачею сирно-абрикосовий пиріг слід добре охолодити, щоб він тримав форму при нарізці.
Сирний пиріг з абрикосами
Час приготування:
- 1 година 20 хвилин
Калорійність:
- 264 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 6-8 абрикосів
- 500 г нежирного сиру
- 250 г простого йогурту
- 3 яйця
- 60 г кукурудзяної крупи (поленти)
- 250 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 2 чайні ложки харчової соди
- 1 лимон (сік і терта цедра)
- Масло і манна крупа – для форми
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 175 °C.
- Покладіть масло в каструлю і розтопіть на слабкому вогні. Остудіть.
- Абрикоси помийте, обсушіть, розріжте навпіл, видаліть серцевину.
- Помістіть в миску сир, яйця, манну крупу, цукор, ванільний цукор, пудинг, розпушувач, цедру лимона і лимонний сік і добре перемішайте за допомогою ручного міксера.
- Додайте розтоплене масло і добре перемішайте.
- Змастіть форму діаметром 26 см невеликою кількістю масла і злегка посипте манною крупою. Вилийте тісто у форму, розрівняйте і викладіть зверху половинки абрикосів.
- Випікайте пиріг протягом години.
- Після випікання вийміть абрикосовий пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Потім дістаньте з форми і повністю остудіть.
Як прикрасити десерт
За бажанням посипте абрикосовий пиріг цукровою пудрою і прикрасьте листочками м'яти.
Дивіться відео, як спекти смачний манний пиріг:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.