I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як заморозити сливи на зиму: чотири перевірених способи

Різні рецепти приготування заморожених слив на зиму

Сливи – солодкі, смачні і корисні плоди, сезон яких триває з кінця липня до середини вересня. На щастя, ви можете легко їх заморозити, щоб взимку додавати в випічку, м'ясні страви та напої.

Заготовлювати сливи в морозилці можна кількома способами: половинками, з цукром, в сиропі або у вигляді пюре. Всі наведені нижче рецепти підійдуть для заморожування персиків, абрикосів і нектаринів.

Реклама

Як заморозити сливи половинками

Заморожені сливи половинками
Заморожені сливи половинками

  • Стиглі сливи помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
  • Розкласти половинки слив зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Прибрати фрукти в морозилку на кілька годин.
  • Потім перекласти сливи в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.

Як заморозити сливи в сиропі

Заморожені сливи цілком
Заморожені сливи цілком

Приготувати сироп. Додати 1 чашку води і 1 чашку цукру в сотейник. Нагріти і готувати, помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Дати сиропу повністю охолонути. Вам знадобиться близько 1/2 чашки сиропу на кожен літр ємності, в якій ви будете заморожувати сливи. Додати 1/8 чайної ложки лимонної кислоти на чашку сиропу.

Реклама

Читайте також:

Налити 1/2 чашки охолодженого сиропу в контейнер ємністю 1 л. Викласти шматочки слив, залишивши зверху приблизно сантиметр вільного місця. Закрити кришку контейнера і відправити його в морозильну камеру.

Як заморозити сливи з цукром

Заморожені сливи з цукром
Заморожені сливи з цукром

Реклама

Сливи помити, видалити кісточки і розрізати м'якоть на шматочки. Викласти в пластикові контейнери, пересипати цукром за смаком і залишити при кімнатній температурі, поки не виділиться сік. Закрити і відправити в морозилку на зберігання.

Як заморозити пюре зі слив

Cливи помити і видалити кісточки. Розрізати фрукти на шматочки і скласти в чашу блендера.

Засипати цукром за смаком, потім подрібнити в пюре. Спробувати, при необхідності всипати більше цукру. Якщо вийде надто солодко, додати лимонний сік або лимонну кислоту.

Дивіться відео, як зробити сливовий соус на зиму:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий пиріг з горіхами, а також ділилися рецептом качки з картоплею і сливами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти