I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити вино з абрикосів у домашніх умовах

Рецепти смачного домашнього вина з абрикосів

Домашнє абрикосове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Але щоб воно вдалося, потрібно знати деякі секрети його приготування.

Перший секрет – збирати абрикоси потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.

Реклама

Другий секрет – не мийте фрукти. Замість цього протріть кожен абрикос чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.

Вино зі свіжих абрикосів: рецепт

Складові:

  • 5 кг абрикосів
  • 15 л води
  • 5-6 кг цукру

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси перебрати, розділити на половинки і видалити кісточки. Не мити.
  2. Половинки абрикосів скласти у велику сулію, додати теплу воду і цукор, перемішати. Шийку пляшки закрити водяним затвором і поставити в тепле місце для бродіння. Через 6-7 днів брага буде готова. Кожен день її потрібно буде струшувати і перемішувати.
  3. Після закінчення бродіння рідину профільтрувати через кілька шарів марлі (на бродіння піде приблизно 1 місяць).
  4. Перелити рідину в суху і чисту сулію, щільно закрити і відправити в прохолодне місце для подальшого дозрівання. Воно займе 3-4 місяці, хоча дегустувати абрикосове вино можна вже через місяць.
  5. Дозріле вино з абрикосів ще раз профільтрувати і розлити в чисті пляшки. Закупорити і зберігати в прохолодному місці.

Абрикосова вино
Абрикосова вино

Рецепт вина з абрикосів

Складові:

Реклама
  • 2,5 кг абрикосів
  • 9 л води
  • 3 кг цукру

Дивіться відео, як приготувати медове вино:

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси вимийте, розріжте на половинки і видаліть кісточки.
  2. Замочіть плоди в кип'яченій воді і залиште на 4 дні.
  3. Через 4 дні відіжміть з заготовки мезгу, додайте цукор.
  4. Поставте вино з абрикосів для бродіння. Помішуйте періодично.
  5. Коли процес бродіння завершиться, процідіть вино і залиште в скляній сулії для дозрівання.

Вино з абрикоса
Вино з абрикоса

Вино з абрикосів без води

Складові:

  • 5 л свіжовичавленого абрикосового соку
  • 5 кг цукру
  • 7,5 г винних дріжджів
  • 2 лимона

Спосіб приготування:

  1. Сік процідити через марлю, віджати м'якоть, вичавити лимони, додати цукор і дріжджі.
  2. Отриману субстанцію ретельно перемішати в скляній сулії, закрити кришкою з гідрозатвором чи натягнути медичну рукавичку з маленькою дірочкою на пальці. Поставити в темне тепле місце на три тижні.
  3. Після повного припинення бродіння рідину процідити, заповнити нею доверху скляну пляшку, щільно закрити і на чотири місяці поставити в темне місце.
  4. Потім вміст ємності знімається з осаду, бутилюється і ще чотири місяці дозріває в погребі чи холодильнику.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати пиріг з сиром і абрикосами. Ми також розповідали, як приготувати абрикосовий джем.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти