Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як зробити вино з абрикосів у домашніх умовах

Рецепти смачного домашнього вина з абрикосів

Домашнє абрикосове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Але щоб воно вдалося, потрібно знати деякі секрети його приготування.

Перший секрет – збирати абрикоси потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.

Другий секрет – не мийте фрукти. Замість цього протріть кожен абрикос чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.

Вино зі свіжих абрикосів: рецепт

Складові:

  • 5 кг абрикосів
  • 15 л води
  • 5-6 кг цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси перебрати, розділити на половинки і видалити кісточки. Не мити.
  2. Половинки абрикосів скласти у велику сулію, додати теплу воду і цукор, перемішати. Шийку пляшки закрити водяним затвором і поставити в тепле місце для бродіння. Через 6-7 днів брага буде готова. Кожен день її потрібно буде струшувати і перемішувати.
  3. Після закінчення бродіння рідину профільтрувати через кілька шарів марлі (на бродіння піде приблизно 1 місяць).
  4. Перелити рідину в суху і чисту сулію, щільно закрити і відправити в прохолодне місце для подальшого дозрівання. Воно займе 3-4 місяці, хоча дегустувати абрикосове вино можна вже через місяць.
  5. Дозріле вино з абрикосів ще раз профільтрувати і розлити в чисті пляшки. Закупорити і зберігати в прохолодному місці.

Абрикосова вино
Абрикосова вино / Фото: Depositphotos

Рецепт вина з абрикосів

Складові:

  • 2,5 кг абрикосів
  • 9 л води
  • 3 кг цукру

Дивіться відео, як приготувати медове вино:

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси вимийте, розріжте на половинки і видаліть кісточки.
  2. Замочіть плоди в кип'яченій воді і залиште на 4 дні.
  3. Через 4 дні відіжміть з заготовки мезгу, додайте цукор.
  4. Поставте вино з абрикосів для бродіння. Помішуйте періодично.
  5. Коли процес бродіння завершиться, процідіть вино і залиште в скляній сулії для дозрівання.

Вино з абрикоса
Вино з абрикоса / Фото: Depositphotos

Вино з абрикосів без води

Складові:

  • 5 л свіжовичавленого абрикосового соку
  • 5 кг цукру
  • 7,5 г винних дріжджів
  • 2 лимона

Спосіб приготування:

  1. Сік процідити через марлю, віджати м'якоть, вичавити лимони, додати цукор і дріжджі.
  2. Отриману субстанцію ретельно перемішати в скляній сулії, закрити кришкою з гідрозатвором чи натягнути медичну рукавичку з маленькою дірочкою на пальці. Поставити в темне тепле місце на три тижні.
  3. Після повного припинення бродіння рідину процідити, заповнити нею доверху скляну пляшку, щільно закрити і на чотири місяці поставити в темне місце.
  4. Потім вміст ємності знімається з осаду, бутилюється і ще чотири місяці дозріває в погребі чи холодильнику.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати пиріг з сиром і абрикосами. Ми також розповідали, як приготувати абрикосовий джем.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти