Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати абрикосове варення: ТОП-5 рецептів

Рецепти найсмачнішого варення з абрикосів

Варення і джем з абрикосів можна не тільки їсти разом з чаєм, додавати в млинці і намазувати на хліб, але і використовувати для приготування домашньої випічки і тортів.

Абрикоси для варення повинні бути стиглими і смачними. Якщо ви збираєтеся варити джем, то найкраще підійдуть зовсім м'які плоди, а якщо хочете зробити варення з половинок фруктів, вибирайте щільні абрикоси, які не втратять форму при варінні.

Абрикосове варення шматочками

Варення з абрикосів шматочками
Варення з абрикосів шматочками / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг абрикосів
  • 1,5 кг цукру
  • 2 склянки води

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Підготовлені плоди опустити в гарячу (85-90 ºС) воду на 3 хвилини, після чого охолодити, обдавши крижаною водою.
  2. Потім абрикоси слід наколоти зубочисткою, залити гарячим сиропом і в такому вигляді залишити на 3-4 години, а потім зварити до готовності. Плоди повинні стати напівпрозорими.
  3. Абрикоси шматочками варять в два прийоми (варіння по 10 хвилин і вистоювання). Плоди в цілому вигляді з кісточками рекомендується варити в три-чотири прийоми (варіння по 10 хвилин і вистоювання). Час вистоювання між варінням повинно бути 12 годин (для цілих плодів) і 8 годин для абрикосів шматочками.

Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:

Варення з абрикосів швидке

Швидке абрикосове варення
Швидке абрикосове варення / Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 кг абрикосів
  • 500 г цукру
  • Мелений імбир
  • Ванілін

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою блендера, засипати цукром і додати прянощі, перемішати. Почекати, поки цукор не розчиниться.
  2. Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати фруктову масу в каструльку з широким дном і готувати, час від часу помішуючи, поки варення не почне злегка прилипати до стінок. Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в підготовлену банку.
  3. Повторити з абрикосовою масою, що залишилася.

Варення з половинок абрикосів

Абрикосове варення половинками
Абрикосове варення половинками / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1,5 кг половинок абрикосів без кісточок
  • 500 г цукру
  • Ядерця з кісточок – за смаком
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити, розділити на половинки, видалити кісточки і засипати цукром на ніч. Щоб шматочки зберегли форму, абрикоси повинні бути не переспілі.
  2. Витягнути з абрикосових кісточок ядерця.
  3. Варити абрикосове варення в три прийоми. Перший раз довести до кипіння, вимкнути і охолодити. Другий раз варити 10 хвилин, остудити. Третій раз – готувати 10 хвилин, додавши ядерця і лимонну кислоту.
  4. Розлити абрикосове варення по стерилізованих банках і закрити.

Желейне варення з абрикосів

Яскраве абрикосове варення – це яскраві Стрільці
Яскраве абрикосове варення – це яскраві Стрільці / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг абрикосів шматочками
  • 2 склянки цукру
  • 30 г швидкорозчинного желатину

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити і видалити кісточки.
  2. Шматочки викласти в миску шарами, пересипаючи цукром і желатином, залишити на добу.
  3. На повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити, інакше желатин втратить свої властивості.
  4. Розлити желейне абрикосове варення в стерильні банки, закрити.

Оригінальне варення з абрикосів: рецепт з мигдалем і чебрецем

Абрикосове варення з мигдалем
Абрикосове варення з мигдалем / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г абрикосів без кісточок
  • 300 г цукру
  • 1 стакан очищеного мигдалю
  • 1 лимон
  • Маленький пучок чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси засипати цукром, додати лимонний сік і цедру.
  2. З 3-4 гілочок чебрецю зняти листочки, решту чебрецю зв'язати в пучок. Пучок і окремі листочки додати до абрикосів, залишити на кілька годин. Додати мигдаль.
  3. Довести до кипіння, поварити 5 хвилин, дати охолонути, повторити ще 2-3 рази, поки сироп не набуде правильної консистенції.
  4. Видалити пучок чебрецю, розлити по банках.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашнє вино з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом абрикосового пирога з сиром.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти