Головна Сьогодні

Як приготувати абрикосове варення: ТОП-5 рецептів

Рецепти найсмачнішого варення з абрикосів

Варення і джем з абрикосів можна не тільки їсти разом з чаєм, додавати в млинці і намазувати на хліб, але і використовувати для приготування домашньої випічки і тортів.

Абрикоси для варення повинні бути стиглими і смачними. Якщо ви збираєтеся варити джем, то найкраще підійдуть зовсім м'які плоди, а якщо хочете зробити варення з половинок фруктів, вибирайте щільні абрикоси, які не втратять форму при варінні.

Абрикосове варення шматочками

Варення з абрикосів шматочками
Варення з абрикосів шматочками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг абрикосів
  • 1,5 кг цукру
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Підготовлені плоди опустити в гарячу (85-90 ºС) воду на 3 хвилини, після чого охолодити, обдавши крижаною водою.
  2. Потім абрикоси слід наколоти зубочисткою, залити гарячим сиропом і в такому вигляді залишити на 3-4 години, а потім зварити до готовності. Плоди повинні стати напівпрозорими.
  3. Абрикоси шматочками варять в два прийоми (варіння по 10 хвилин і вистоювання). Плоди в цілому вигляді з кісточками рекомендується варити в три-чотири прийоми (варіння по 10 хвилин і вистоювання). Час вистоювання між варінням повинно бути 12 годин (для цілих плодів) і 8 годин для абрикосів шматочками.

Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:

Варення з абрикосів швидке

Швидке абрикосове варення
Швидке абрикосове варення
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 кг абрикосів
  • 500 г цукру
  • Мелений імбир
  • Ванілін

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою блендера, засипати цукром і додати прянощі, перемішати. Почекати, поки цукор не розчиниться.
  2. Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати фруктову масу в каструльку з широким дном і готувати, час від часу помішуючи, поки варення не почне злегка прилипати до стінок. Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в підготовлену банку.
  3. Повторити з абрикосовою масою, що залишилася.

Варення з половинок абрикосів

Абрикосове варення половинками
Абрикосове варення половинками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1,5 кг половинок абрикосів без кісточок
  • 500 г цукру
  • Ядерця з кісточок – за смаком
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити, розділити на половинки, видалити кісточки і засипати цукром на ніч. Щоб шматочки зберегли форму, абрикоси повинні бути не переспілі.
  2. Витягнути з абрикосових кісточок ядерця.
  3. Варити абрикосове варення в три прийоми. Перший раз довести до кипіння, вимкнути і охолодити. Другий раз варити 10 хвилин, остудити. Третій раз – готувати 10 хвилин, додавши ядерця і лимонну кислоту.
  4. Розлити абрикосове варення по стерилізованих банках і закрити.

Желейне варення з абрикосів

Абрикосове варення на желатині
Абрикосове варення на желатині
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг абрикосів шматочками
  • 2 склянки цукру
  • 30 г швидкорозчинного желатину

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити і видалити кісточки.
  2. Шматочки викласти в миску шарами, пересипаючи цукром і желатином, залишити на добу.
  3. На повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити, інакше желатин втратить свої властивості.
  4. Розлити желейне абрикосове варення в стерильні банки, закрити.

Оригінальне варення з абрикосів: рецепт з мигдалем і чебрецем

Абрикосове варення з мигдалем
Абрикосове варення з мигдалем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г абрикосів без кісточок
  • 300 г цукру
  • 1 стакан очищеного мигдалю
  • 1 лимон
  • Маленький пучок чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси засипати цукром, додати лимонний сік і цедру.
  2. З 3-4 гілочок чебрецю зняти листочки, решту чебрецю зв'язати в пучок. Пучок і окремі листочки додати до абрикосів, залишити на кілька годин. Додати мигдаль.
  3. Довести до кипіння, поварити 5 хвилин, дати охолонути, повторити ще 2-3 рази, поки сироп не набуде правильної консистенції.
  4. Видалити пучок чебрецю, розлити по банках.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашнє вино з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом абрикосового пирога з сиром.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти