Ця літня печеня з куркою, горошком і цибулею-пореєм ідеально пасуватиме для особливого сімейного обіду. Поєднання соковитих стегенець, ніжного зеленого горошку і хрусткої хлібної крихти нікого не залишить байдужим.
На гарнір до страви можна подати фаршировану картоплю з беконом та сиром, відварений рис, макарони або пюре.
Курка з зеленим горошком та сметаною


Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 400 ккал на порцію
Складові:
- 3 шт. цибулі-порею
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. масла
- 8 маленьких курячих стегон
- 500 мл курячого бульйону
- 1 ст.л. діжонської гірчиці
- 75 г сметани
- 200 г замороженого горошку
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- Маленький пучок петрушки
Спосіб приготування:
- Цибулю-порей тонко наріжте. Візьміть сковороду, придатну для духовки, і обсмажте її на вершковому маслі до м'якості. Це займе близько 10 хвилин.
- Покладіть курку шкірою вниз на велику антипригарну сковороду. Обсмажте до золотистого кольору з двох сторін. У разі потреби влийте оливкову олію. Додайте стегенця до цибулі-порею, залишивши жир на сковороді.
- Влийте бульйон в страву і доведіть до кипіння, добре приправте, накрийте кришкою і готуйте 30 хвилин на повільному вогні. Додайте гірчицю, сметану і горошок, доведіть до кипіння.
- Увімкніть режим "Гриль" в духовці. Змішайте панірувальні сухарі і дрібно посічену петрушку, посипте курку і підрум'яньте.
Корисна порада
Щоб страву було зручніше їсти, купуйте філе курячих стегон без кістки.
Дивіться відео, як зробити курячі мафіни з фаршу:
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно варити молодий зелений горошок.