Краффіни винайшли в Австралії в 2013 році. Назва утворилося від слів "круасан" і "мафін". В основі цієї випічки – здобне дріжджове тісто, а як прошарок – какао-порошок.
Дивіться відео, як зробити мафіни з кабачком і шоколадом:
Зробити такі булочки можна і в домашніх умовах. Вам знадобляться спеціальні формочки для мафінів.
Домашні краффіни: рецепт
Час приготування:
- 3:00
Калорійність:
- 377 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Борошно – 600 г
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 10 г
- Тепла вода – 260 г + 60 г
- Свіжі дріжджі – 35 г
- Вершкове масло кімнатної температури – 100 г
Для начинки:
- Розм'якшене вершкове масло – 200 г
- Цукор – 10-12 ст.л.
- Какао-порошок – 4 ст.л.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розкришити, засипати цукром, 4 ст.л. борошна (від загальної кількості), залити 260 г теплої води. Перемішати і прибрати на 5 хвилин до того моменту, як суміш запузирітся.
- Просіяти борошно, що залишилося і сіль, вилити в борошно дріжджі, що підійшли і замісити тісто, поступово додаючи вершкове масло і воду. Тісто повинне вийти еластичним. Накрити тісто рушником і поставити на 1 годину в тепле місце.
- Розділити тісто на 9-10 частин. Взяти одну частину тіста і тонко розкачати. Можна зробити це за допомогою машинки для розкочування тіста для пасти. Виходить пласт довжиною близько 50 см.
- Змастити тісто вершковим маслом, посипати цукром і какао-порошок. Щоб какао-порошок розсипався по всьому тесту рівномірно, можна використовувати спеціальну баночку-дозатор з дрібними дірочками (як для спецій).
- Згорнути тісто в рулет. Розрізати ножем уздовж рулету. Вийде дві частини тесту – два краффіна.
- Сдедать з тіста вузлик розрізом назовні і викласти його в форму для мафінів.
- Накрити рушником і залишити булочки на 1 годину.
- Розігріти духовку до 180 ° С і випікати близько 20 хвилин. Готові краффіни посипати цукровою пудрою.
Яку начинку можна додати в краффіни
У краффіни можна покласти шматочки шоколаду, горіхів або сухофруктів. Підійдуть також джем або вершковий сир.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні капкейки з начинкою . "Сьогодні" також ділилися рецептом домашніх круасанів .