Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. Якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю, забувши про вершкове масло і яйця, приготуйте яблучну шарлотку за нашим рецептом.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:


Яблучний пиріг без яєць і молока
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 186 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г борошна
- 1 ч.л. соди
- 100 г цукру
- Ванілін
- Мелена кориця
- 150 мл води
- 50 мл рослинної олії
- 2-3 яблука
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Змішати всі сухі інгредієнти, додати воду і олію, перемішати.
- Яблука почистити і порізати на дольки.
- У форму викласти яблука, залити рідким тістом і поставити в розігріту до 180 ºС духовку. Випікати, поки вставлена в центр пирога зубочистка не виходитиме сухою.
- Готову шарлотку охолодити і посипати цукровою пудрою.
Корисна порада
Яблука в рецепті можно замінити на груші, сливи чи абрикоси.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом пісних бананових оладок з корицею. Також ми розповідали, як приготувати дієтичне печиво без цукру.