
Приготування тушкованої індички з овочами триватиме не більше 45 хвилин. Готувати блюдо найзручніше в глибокій сковороді або сотейнику.
Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:

М'ясо індички містить невелику кількість жиру. Тому птицю, тушковану з овочевим гарніром, можна включати в раціон навіть при дотриманні дієти.

Тушкована індичка з овочами
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 92 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г філе індички
- 3 помідори
- 200 г цвітної капусти
- 200 г баклажанів
- 100 г болгарського перцю
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 5 ст. ложок сметани
- 1 ст. ложка пшеничного борошна
- Сіль, чорний мелений перець
- Спеції
- Свіжа зелень петрушки або кропу
Спосіб приготування:
- Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.
- Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.
- Баклажани очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Болгарський перець розрізати навпіл і вийняти насіння. Нарізати соломкою.
- Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити сотейник і розігріти в ньому кілька столових ложок олії.
- В олії обсмажити шінкованной цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
- Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажити, додати болгарський перець.
- Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. У сотейник покласти сметану, що залишилася.
- Блюдо посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції і приправи.
- Коли соус закипить, зменшити нагрів до мінімуму і закрити сотейник кришкою, залишивши невелику щілину для виходу пара. Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани.
- Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.
Корисна порада
Необов'язково тушкувати індичку саме з цими овочами. Її м'ясо чудово поєднується з білокачанної капустою, картоплею, морквою, спаржею, кабачками.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясо по-французьки з індички з помідорами і сиром. "Сьогодні" також писали, як зробити рулет з індички з чорносливом .