Запіканка з тушкованої капусти з фаршем та сиром в духовці – ніжна і ситна страва, яку обов'язково варто приготувати.
Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:
Купуючи білокачанну капусту, зверніть увагу на качан цього овоча. Він повинен бути пружним і щільним. Листя повинне бути ніжними, не товстим, однорідним і зі свіжим зеленим забарвленням. Кочерижка також не повинна бути товстою.
Запіканка з капусти і фаршу
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г м'ясного фаршу
- 500 г сметани
- 700 г білокачанної капусти
- 250 г цибулі
- 250 г моркви
- 150 г сиру
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Поріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю на рослинній олії.
- Додайте фарш і готуйте, розбиваючи грудочки лопаткою. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Окремо обсмажте на олії моркву. Нашинкуйте капусту і додайте до моркви.
- Посоліть за смаком і тушкуйте під кришкою близько 15 хвилин.
- У форму для запікання викладіть половину капусти. Поперчіть.
- Зверху змастіть одною третьою частиною сметани.
- Потім викладіть весь фарш і розрівняйте. Змастіть частиною сметани.
- Викладіть капусту, що залишилася. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці при 180 °С 25-30 хвилин.
Корисна порада
Для запіканки бажано використовувати змішаний м'ясний фарш – з яловичини і свинини. Але якщо ви хочете зробити страву більш дієтичною, візьміть фарш з індички або курки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з макаронів і курки . "Сьогодні" також писали, як зробити овочеву запіканку з гарбузом .