Головна Сьогодні

Як приготувати запечену сирну паску: 3 смачні рецепти

Для повітряності паски сир треба протерти через сито кілька разів

Одним з головних атрибутів великоднього столу є сирні паски. Вони можуть бути не тільки сирими або заварними, а й запеченими. Готуються з великим вмістом яєць, вершкового масла, цукатів і сухофруктів. Паску із сиру прикрашають кремом або глазур'ю, фруктами або ягодами, сухофруктами і цукатами; обсипають кокосовою стружкою, колотими горіхами, цукровою пудрою.

Запечена сирна паска з апельсиновою цедрою

depositphotos_66427675_m

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 800 г сиру
  • 6 яєць, розділених на білки і жовтки
  • 1-1,5 склянки сметани
  • 1 склянка цукру
  • 0.5-1 ч. л. меленої кориці
  • 4 ч. л. лимонної або апельсинової цедри
  • 1 склянка родзинок
  • 0,5-0,75 склянки борошна
  • 0,25 ч. л. пекарського порошку

Рецепт приготування

  1. Міксером на середній швидкості змішати всі інгредієнти в густе тісто, викласти в роз'ємну форму, змащену олією і обсипану сухарями (діаметр 20-23 см).
  2. Помістити форму із сирною масою на холод на 25 хвилин.
  3. Верх змастити збитими білками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. За цей час паска має підрум'янитися.
  4. Готову сирну паску остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на ніч.
  5. За бажанням прикрасити варенням, цукатами, сухофруктами або горіхами.

Сирна паска запечена

2_ls.1522418605

Фото: Сирна паска

Інгредієнти

  • 1/2 кг сиру
  • 75 г вершкового масла
  • 1/2 склянки картопляного крохмалю
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • 5 яєць (2 жовтки + 3 яйця з білками)
  • оливкова олія
  • цедра 1/2 лимона
  • щіпка ваніліну

Для глазурі

  • 1 склянка цукрової пудри
  • трохи лимонного соку
  • 1/2 стручка ванілі
  • марципанові квіти

Рецепт приготування

  1. Розм'якшіть вершкове масло, вийнявши його заздалегідь з холодильника.
  2. Промийте ретельно родзинки.
  3. Подрібніть у блендері волоські горіхи.
  4. Перекрутіть на м'ясорубці сир, додайте в сирну масу розм'якшене вершкове масло і ретельно все перемішайте.
  5. Збийте яйця з цукром. Введіть у збиті яйця крохмаль, ванілін і цедру, не перестаючи перемішувати.
  6. Додайте в сирну масу збиті з цукром і крохмалем яйця і знову ретельно перемішайте.
  7. Додайте в масу родзинки, волоські горіхи і акуратно перемішайте.
  8. Наповніть приблизно до половини обсягу форму, попередньо змащену оливковою олією. Випікайте паску 40 хвилин (залежно від розміру форм) при температурі 180 градусів.
  9. Для глазурі змішайте вінчиком цукрову пудру, лимонний сік і насіння ванілі. Покрийте сирні паски і прикрасьте марципановими квітами.

Сирна паска в духовці з родзинками і шоколадною глазур'ю

depositphotos_24473715_m

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 500 г домашнього сиру
  • 50 г родзинок і цукатів
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 3-4 яйця
  • 120 г цукру
  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі

Для прикраси

  • 100 г молочного або білого шоколаду
  • пелюстки мигдалю

Рецепт приготування

  1. Сир протріть через металеве сито. Має вийти повітряна, розсипчаста маса.
  2. Родзинки промийте, змішайте з крохмалем і додайте в сир. Цукати дрібно поріжте і також додайте до сиру.
  3. Жовтки відокремте від білків і розітріть їх з половиною цукру. Однорідну жовткову масу додайте до сиру, перемішайте.
  4. Білки збийте до стійких піків, поступово додаючи цукор, що залишився. Поступово підмішайте білки до сиру.
  5. Форму для запікання змастіть олією і присипте панірувальними сухарями. Викладіть сир у форму, струсіть її і випікайте приблизно 1 годину при 180 градусах.
  6. Перевірте готовність паски зубочисткою – вона має залишатися сухою. Накрийте паску рушником, остудіть, після чого витягніть паску з форми.
  7. Розтопіть шоколад: на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилийте гарячий шоколад на поверхню паски і прикрасьте пелюстками мигдалю.

Тут знайдете рецепти до великоднього святкового столу.

Всі подробиці в спецтемі Великдень-2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти