I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Меню на Великдень: 5 рецептів страв до святкового столу

Ідеї м'ясних страв, салатів і святкових пасок

На Великдень, який цього року припадає на 2 травня, заведено готувати м'ясні страви, паски із сухофруктами і білковою глазур'ю, сирні паски, а також салати – з майонезом і без. Нижче знайдете варіанти рецептів м'яса, великодніх закусок і салатів.

Буженина на Великдень в трьох маринадах

Буженина на Пасху
Буженина на Пасху

Реклама

Для приготування буженини зазвичай вибирають безкісткову частину свинини: лопатку, шию або задній бік. Завдяки маринуванню в кефірі м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним.

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама
  • 1,5 кг свинини без кістки
  • 500 мл кефіру
  • 5 зубчиків часнику
  • 1-2 перцю чилі
  • 4 ст. л. олії

Для основного маринаду:

  • 1 гілка розмарину
  • 4 гілки чебрецю
  • 2 см імбиру
  • 2 ч. л. солі
  • 10 шт. перцю горошком

Спосіб приготування:

  1. Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо із запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
  2. Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
  3. Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
  4. Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту олію.
  5. Дістаньте м'ясо з кефіру і обсушіть серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
  6. Розігрійте духовку до 180 °С і постеліть на стіл фольгу мінімум у два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
  7. Відправте в духовку на 1,5 години за температури 180 °С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і подрум'янити м'ясо на грилі 10-15 хвилин.

Паштет з курячого філе і форелі

Домашній паштет
Домашній паштет

Реклама

Домашній паштет можна приготувати не тільки з печінки, а й з курячого філе, форелі і вершкового сиру.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 300 г свіжого філе червоної форелі
  • 200 г курячого філе
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 1 невелика морква
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. вершкового сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 3 ягоди ялівцю
  • 1 ч. л. гострої копченою паприки
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • Сіль
  • Чорний і рожевий перець – за смаком
  • 2-3 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками і відварити 5-7 хвилин або до готовності, остудити.
  2. Таким же чином приготувати рибне філе і дати йому охолонути.
  3. Цибулю очистити і нарізати, моркву очистити і натерти на тертці, часник подрібнити.
  4. Обсмажити цибулю, часник і моркву на рослинній олії. Додати трохи води і тушкувати до м'якості овочів.
  5. Додати чебрець, два види паприки, розчавлені ягоди ялівцю, посолити і поперчити, готувати 1 хвилину.
  6. Усі інгредієнти перекласти в блендер з насадкою "ніж" або в кухонний комбайн, додати вершковий сир і збити до пюреобразного стану.
  7. Перекласти масу у формочки. Розтопити вершкове масло і полити зверху. Прибрати паштет у холодильник.

Читайте також:

Фаршировані яйця з гірчицею

Фаршировані яйця
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця – дуже смачна святкова закуска, до того ж приготувати її не важко.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Листочки петрушки – 12 шт.

Спосіб приготування:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні 10 хвилин.
  2. Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх у миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі та перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  4. Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки.

Весняний олів'є зі свіжими огірками і куркою

Олів'є з куркою і огірками
Олів'є з куркою і огірками

Для приготування салатів використовується грудка. Перед додаванням до страви її можна відварити з додаванням спецій, обсмажити або запекти на грилі. Головне – не пересушити.

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 50 г свіжозамороженої зеленого горошку
  • 100 г відвареної картоплі
  • 100 г відвареної моркви
  • 1-2 варених яйця
  • Кілька стебел шніт-цибулі
  • 50 г свіжих огірків
  • Домашній майонез
  • Сіль, мелений перець
  • 100 г запеченого на грилі курячого філе

Спосіб приготування:

  1. Відварені овочі почистити. Нарізати картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
  2. Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
  3. Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами.
  4. Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.

Читайте також:

Салат з овочів з авокадо і яйцем

Великодній салат з авокадо, огірків і яєць
Великодній салат з авокадо, огірків і яєць

Якщо ви втомилися від важких зимових салатів з майонезними заправками, приготуйте красивий і свіжий салат з весняних овочів, зелені, авокадо і варених яєць.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • Пучок салату
  • Чверть червонокачанної капусти
  • 1 авокадо
  • 1-2 огірки
  • Жменя помідорів чері
  • 2 варені яйця
  • Жменя редиски
  • Сіль, мелений перець
  • Сік лимона або лайма
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Усі овочі і зелень помийте і обсушіть.
  2. Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
  3. Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори чері розріжте навпіл.
  4. Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
  5. Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  6. Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.

Тут знайдете 3 рецепти сирної паски.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти