"Відмінна комбінація смаків і ароматів перетворює цей убивчо простий салат в щось дійсно особливе", – говорить Джеймі Олівер.
Салат Вальдорф від Джеймі Олівера
Складові:
- 150 г винограду
- 1 лимон
- оливкова олія
- морська сіль
- мелений чорний перець
- 60 г волоських горіхів
- 1 чайна ложка англійської гірчиці
- 250 мл натурального знежиреного йогурту
- 6 гілочок свіжого естрагону
- 2 палички селери
- 2 свіжих яблука
- 1 качан салату ромен
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 C.
- Покласти гроно винограду на деко, дрібно натерти зверху цедру половини лимона і скропити невеликою кількістю олії. Приправити сіллю і перцем.
- Помістити в гарячу духовку на 15 хвилин, потім додати волоські горіхи. Готувати ще 5-10 хвилин або поки виноград не стане м'яким, а волоські горіхи – золотистими.
- Зробити заправку. Помістити гірчицю і йогурт в миску, добре збити. Дрібно нарізати і додати листя естрагону, вичавити лимонний сік і приправити за смаком.
- Нарізати селеру на шматки товщиною 1 см. Яблука нарізати соломкою. Скласти все в велику миску.
- Листя салату грубо нарізати і додати в миску. Зняти виноград зі стебел і додати до решти інгредієнтів.
- Додати йогуртову заправку і добре перемішати. Помістити салат на блюдо і посипати нарізаними волоськими горіхами.
Для нотаток: Салат "Вальдорф" вперше приготували в нью-йоркському готелі "Вальдорф-Асторія", чим і пояснюється його назва. Тоді в рецепт фірмового салату не входили горіхи, однак саме рецепт з додаванням горіхів тепер вважається класичним.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати салат з курячої печінки з яблуками і медом.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: