З усіма улюбленої полуниці можна приготувати не тільки різноманітні десерти, а й незвичайні салати. Ця солодка літня ягода прекрасно гармонує з гострим козячим сиром і зацукрованими горішками.
Полуничний салат з горіхами і козячим сиром
Складові:
Для зацукрованих горіхів:
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1/2 чашки половинок волоських горіхів або горіхів пекан
- 1/2 ч.л. кайенського перцю
- дрібка солі
- 1/2 чайної ложки кориці
- 2 ст.л. коричневого цукру
Для салату:
- 3 чашки салатного міксу
- 3/4 чашки зацукрованих горішків
- 1 1/2 чашки нарізаної полуниці
- 225 г подрібненого козячого сиру
- 1/2 склянки лохини
Для заправки:
- 1 чашка оливкової олії
- 1/3 чашки бальзамічного оцту
- 1 цибуля-шалот, нарізана
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч.л. меленого перцю
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- сік 1/2 лимона
- 1 ст. л. меду
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Приготуйте зацукровані волоські горіхи. Для цього розтопіть вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте волоські горіхи і готуйте, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Це – приблизно 3 хвилини. В кінці додайте цукор і спеції, перемішайте і смажте ще хвилину. Перекладіть горіхи на пергаментний папір і дайте їм охолонути.
- Помістіть всі інгредієнти для заправки в блендер і збийте до отримання однорідної маси.
- Салатні листя помийте і просушіть, перемішайте з заправкою. Якщо заправка залишиться, накрийте її кришкою і поставте в холодильник.
- Зверху розкладіть нарізану полуницю, козячий сир і лохину. Посипте салат зацукрованими горішками і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонад з полуницею і базиліком. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом італійської панна котти з полуницею.
Дивіться відео, як відрізнити нітратну полуницю від натуральної: