Львівський сирник можна назвати класикою галицької кухні. Ми розповімо, як приготувати цей десерт на Різдво – з додаванням сухофруктів та апельсинової цедри.
Львівський сирник з родзинками та апельсиновою цедрою
Складові:
- 500 грам сиру 5%
- 3 білки
- 2 жовтки
- 3 ст.л. цукру
- 100 г вершків 22%
- 100 г суміші сухофруктів
- 1 столова ложка порошкового ванільного пудингу
- ванільна есенція – кілька крапель
- цедра половини апельсина
Для глазурі:
- плитка гіркого шоколаду
- 50 г вершків 10-22%
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для початку промити і залити окропом сухофрукти, після чого подрібнити.
- В окремій мисці збити білки до міцних піків.
- Паралельно перетерти жовтки з цукром, викласти їх у блендер, додати туди сухофрукти, ванільний пудинг, вершки, сир, ванільну есенцію і апельсинову цедру.
- Подрібнити блендером до однорідності. Викласти в окрему миску та акуратно, перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору, додати збиті білки.
- Вилити тісто в прямокутну форму для кексу.
- На водяній бані розтопити розламаний на шматочки шоколад разом з вершками, перемішати до отримання однорідної маси.
- Покрити готовий Львівський сирник шоколадною глазур'ю. Поставити в холодильник на ніч.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати панеттоне на Різдво:
Читайте також: