Торт "Наполеон" – від нього ми не втомимося ніколи. І не через деяку ностальгії за десертами дитинства, хоча і черех неї теж, а насамперед через його текстуру та смак. І попри те, що "Наполеон" тепер можна купити будь-який і всюди, той, що приготований вдома і своїми руками, завжди буде найкращим. Рецепт нижче, вірніше, результат вас обов'язково порадує.
Якщо треба порадувати близьких найкращим подарунком, скористайтеся ідеями з нашого березневого календаря свят.
Торт Наполеон"
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 склянки борошна
- 200 г вершкового масла
- 1 яйце
- сіль на кінчику ножа
- 1 склянка холодної води
Для крему:
- 1 л молока
- 2 яйця
- 6 ст. л. борошна
- 2 склянки цукру
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- На робочу поверхню насипаємо просіяне борошно і розм'якшене масло, руками добре перетираємо в крихту. Окремо розмішуємо яйце в склянці холодної і трохи підсоленої води. Вливаємо рідину та замішуємо еластичне тісто.
- Формуємо з тіста ковбаску, ділимо на 8 частин і ставимо на півгодини в холодильник.
- Потім розгортаємо кожну частину в корж завтовшки 1 мм. Вирізаємо кола за допомогою тарілки діаметром 20 см, наколюємо виделкою в декількох місцях і випікаємо коржі окремо в попередньо розігрітій до 200-220 граудсів духовці.
- Із залишків тіста формуємо корж, випікаємо його і за допомогою качалки робимо крихту для посипання торта. Коли всі коржі будуть готові, приступаємо до приготування крему.
- Змішуємо за допомогою вінчика 2 склянки молока з яйцями, ваніллю і борошном. З'єднуємо окремо 2 склянки молока з цукром і кип'ятимо на повільному вогні, помішуючи. Потім вливаємо яєчно-молочну суміш і доводимо все до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо помішувати ще кілька хвилин до загустіння.
- Коли крем готовий і все коржі охололи, починаємо збирати торт. Рясно змащуємо коржі гарячим або теплим заварним кремом. Посипаємо верх і боки крихтами. Даємо торту постояти кілька годин, а потім ставимо його в холодильник на ніч.
Тут дізнаєтеся, як приготувати ніжний баскський чизкейк.