I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати торт "Наполеон" із заварним кремом

Смачний десерт родом з дитинства

Торт "Наполеон" – від нього ми не втомимося ніколи. І не через деяку ностальгії за десертами дитинства, хоча і черех неї теж, а насамперед через його текстуру та смак. І попри те, що "Наполеон" тепер можна купити будь-який і всюди, той, що приготований вдома і своїми руками, завжди буде найкращим. Рецепт нижче, вірніше, результат вас обов'язково порадує.

Якщо треба порадувати близьких найкращим подарунком, скористайтеся ідеями з нашого березневого календаря свят.

Реклама

Торт Наполеон"

Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом
Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 4 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль на кінчику ножа
  • 1 склянка холодної води

Для крему:

  • 1 л молока
  • 2 яйця
  • 6 ст. л. борошна
  • 2 склянки цукру
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

Реклама
  1. На робочу поверхню насипаємо просіяне борошно і розм'якшене масло, руками добре перетираємо в крихту. Окремо розмішуємо яйце в склянці холодної і трохи підсоленої води. Вливаємо рідину та замішуємо еластичне тісто.
  2. Формуємо з тіста ковбаску, ділимо на 8 частин і ставимо на півгодини в холодильник.
  3. Потім розгортаємо кожну частину в корж завтовшки 1 мм. Вирізаємо кола за допомогою тарілки діаметром 20 см, наколюємо виделкою в декількох місцях і випікаємо коржі окремо в попередньо розігрітій до 200-220 граудсів духовці.
  4. Із залишків тіста формуємо корж, випікаємо його і за допомогою качалки робимо крихту для посипання торта. Коли всі коржі будуть готові, приступаємо до приготування крему.
  5. Змішуємо за допомогою вінчика 2 склянки молока з яйцями, ваніллю і борошном. З'єднуємо окремо 2 склянки молока з цукром і кип'ятимо на повільному вогні, помішуючи. Потім вливаємо яєчно-молочну суміш і доводимо все до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо помішувати ще кілька хвилин до загустіння.
  6. Коли крем готовий і все коржі охололи, починаємо збирати торт. Рясно змащуємо коржі гарячим або теплим заварним кремом. Посипаємо верх і боки крихтами. Даємо торту постояти кілька годин, а потім ставимо його в холодильник на ніч.
На замітку: обсяг мірної склянки – 250 мл.

Тут дізнаєтеся, як приготувати ніжний баскський чизкейк.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти