Emmy 2021

Стрітстайл Лондона

Поради дієтолога

Стиль Кідман

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати торт "Наполеон" із заварним кремом

Смачний десерт родом з дитинства

Торт "Наполеон" – від нього ми не втомимося ніколи. І не через деяку ностальгії за десертами дитинства, хоча і черех неї теж, а насамперед через його текстуру та смак. І попри те, що "Наполеон" тепер можна купити будь-який і всюди, той, що приготований вдома і своїми руками, завжди буде найкращим. Рецепт нижче, вірніше, результат вас обов'язково порадує.

Якщо треба порадувати близьких найкращим подарунком, скористайтеся ідеями з нашого березневого календаря свят.

Реклама

Торт Наполеон"

Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом
Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 4 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль на кінчику ножа
  • 1 склянка холодної води

Для крему:

  • 1 л молока
  • 2 яйця
  • 6 ст. л. борошна
  • 2 склянки цукру
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. На робочу поверхню насипаємо просіяне борошно і розм'якшене масло, руками добре перетираємо в крихту. Окремо розмішуємо яйце в склянці холодної і трохи підсоленої води. Вливаємо рідину та замішуємо еластичне тісто.
  2. Формуємо з тіста ковбаску, ділимо на 8 частин і ставимо на півгодини в холодильник.
  3. Потім розгортаємо кожну частину в корж завтовшки 1 мм. Вирізаємо кола за допомогою тарілки діаметром 20 см, наколюємо виделкою в декількох місцях і випікаємо коржі окремо в попередньо розігрітій до 200-220 граудсів духовці.
  4. Із залишків тіста формуємо корж, випікаємо його і за допомогою качалки робимо крихту для посипання торта. Коли всі коржі будуть готові, приступаємо до приготування крему.
  5. Змішуємо за допомогою вінчика 2 склянки молока з яйцями, ваніллю і борошном. З'єднуємо окремо 2 склянки молока з цукром і кип'ятимо на повільному вогні, помішуючи. Потім вливаємо яєчно-молочну суміш і доводимо все до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо помішувати ще кілька хвилин до загустіння.
  6. Коли крем готовий і все коржі охололи, починаємо збирати торт. Рясно змащуємо коржі гарячим або теплим заварним кремом. Посипаємо верх і боки крихтами. Даємо торту постояти кілька годин, а потім ставимо його в холодильник на ніч.
На замітку: обсяг мірної склянки – 250 мл.
Реклама

Тут дізнаєтеся, як приготувати ніжний баскський чизкейк.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти