Імбирне печиво – один з головних символів зимових свят в Європі. Ми поділимося простим рецептом цієї випічки.
Дивіться відео, як приготувати трайфл на Новий рік:
І обов'язково підключіть до процесу приготування дітей – їм сподобається розгортати тісто і вирізати формочками печиво.
Імбирне печиво з медом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 400 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 125 мл меду
- 1 жовток
- 375 г борошна
- 1 склянка цукрової пудри
- Сік 1 лимона
- 1 ч.л. сухого імбиру
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/2 меленої гвоздики
- 1 ч.л. соди
- Кондитерські фарби, посипання, драже – для прикраси
Спосіб приготування:
- Збийте масло з цукром. Додайте мед, жовток і ще раз гарненько збийте. Всипте борошно, прянощі і соду. Замісити тісто і поставте в холодильник на годину.
- Розкачайте на аркуші пергаментного паперу охолоджене тісто і виріжте чоловічків. Обережно перенесіть папір з чоловічками на деко.
- Випікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 ºС. Дайте печиву охолонути.
Як прикрасити імбирне печиво
- Приготуйте глазур. З'єднайте цукрову пудру з лимонним соком і добре перемішайте.
- Розділіть глазур на кілька мисочок, в кожну додайте по краплі кондитерських фарб.
- Відріжте куточок у одноразового пакета, закладіть в пакет глазур і видавлюйте її, прикрашаючи печиво. Поки глазур не застигла, присипте її драже.
Не пропустіть масштабне новорічне шоу "Привіт, 20-ті!", яке телеканал "Україна" покаже 31 грудня:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво з тріщинами від Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом печива з яблуками і корицею.