Головна Сьогодні

Як приготувати імбирне печиво на Новий рік і Різдво

Рецепт імбирного печива з медом від Даші Малахової

Імбирне печиво – один з головних символів зимових свят в Європі. Ми поділимося простим рецептом цієї випічки.

Дивіться відео, як приготувати трайфл на Новий рік:

І обов'язково підключіть до процесу приготування дітей – їм сподобається розгортати тісто і вирізати формочками печиво.

Імбирне печиво з медом

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 400 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 125 мл меду
  • 1 жовток
  • 375 г борошна
  • 1 склянка цукрової пудри
  • Сік 1 лимона
  • 1 ч.л. сухого імбиру
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/2 меленої гвоздики
  • 1 ч.л. соди
  • Кондитерські фарби, посипання, драже – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло з цукром. Додайте мед, жовток і ще раз гарненько збийте. Всипте борошно, прянощі і соду. Замісити тісто і поставте в холодильник на годину.
  2. Розкачайте на аркуші пергаментного паперу охолоджене тісто і виріжте чоловічків. Обережно перенесіть папір з чоловічками на деко.
  3. Випікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 ºС. Дайте печиву охолонути.

Як прикрасити імбирне печиво

  • Приготуйте глазур. З'єднайте цукрову пудру з лимонним соком і добре перемішайте.
  • Розділіть глазур на кілька мисочок, в кожну додайте по краплі кондитерських фарб.
  • Відріжте куточок у одноразового пакета, закладіть в пакет глазур і видавлюйте її, прикрашаючи печиво. Поки глазур не застигла, присипте її драже.

Не пропустіть масштабне новорічне шоу "Привіт, 20-ті!", яке телеканал "Україна" покаже 31 грудня:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво з тріщинами від Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом печива з яблуками і корицею.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти