Пишна сирна запіканка з гарбузом – відмінний початок дня. Її можна подавати разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.
Дивіться відео, як приготувати смачний гарбузовий хліб:
Гарбуз для приготування запіканки вибирайте мускатний – він найсолодший і дуже ароматний.
Запіканка з гарбуза і сиру в духовці
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 143 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 3 ст.л. манної крупи + 2 ст.л. для присипання
- Цукор
- Сіль
Спосіб приготування:
- Гарбуз почистити і нарізати шматочками. Подрібнити в блендері, потім додати всі інгредієнти і ще раз добре збити.
- Змастити форму для випікання маслом і посипати манкою. Вилити суміш рівномірним шаром.
- Випікати при температурі 210 ° С близько 30 хвилин. Присипати просіянною цукровою пудрою.
Корисна порада
Якщо ви будете використовувати нежирний сир, додайте кілька ложок сметани. Суміш повинна вийти рідкуватою. Зверху запіканку можна присипати родзинками і прикрасити м'ятою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузові мафіни від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом запіканки з тертого гарбуза .