Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме 40 днів . В цей час церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як спекти пісне печиво на розсолі:

Якщо ви хочете спекти щось пісне до чаю, приготуйте ароматний морквяний кекс з горіхами і сухофруктами за нашим рецептом.

Пісний морквяно-апельсиновий кекс
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 305 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Морква очищена – 150 г
- Апельсин великий – 1 шт.
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 0,5-1 чашка
- Вишня сушена – 20 г
- Ізюм – 20 г
- Цукати – 20 г
- Волоські горіхи – 40-50 г
- Ванільний цукор – 1-2 ч.л.
- Кориця – 0,5 ч.л.
- Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Моркву натерти на дрібній тертці.
- З апельсина зняти помаранчеву частину цедри, потім вичавити з нього сік.
- Змішати морква, терту апельсинову цедру, цукор, апельсиновий сік, ванільний цукор, корицю і мускатний горіх.
- Додати борошно, просіяне разом з розпушувачем.
- Покласти в тісто вишню, цукати і родзинки.
- Потім додати рослинне масло і мелені волоські горіхи, добре перемішати.
- Викласти тісто в змащену форму для кексу і випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 40-45 хвилин.
Як подавати морквяний кекс
Дати кексу трохи охолонути у формі, потім остудити на решітці. За бажанням посипати просіяного цукровою пудрою і прикрасити тонкі смужками цедри або моркви.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних оладок на мінералці . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісної яблучної шарлотки .