Якщо ви думали, що млинці випікають тільки у нас, то ні. Млинці є навіть в Африці. У нашому випадку в цьому матеріалі будемо говорити про марокканські млинці, які називаються багрир. Їхня особливість у тому, що випікаються вони тільки з одного боку і відрізняються наявністю сотні бульбашок у текстурі. Ви поки що не досягли досконалості у випіканні традиційних млинців – тут зібрані найпоширеніші помилки цього процесу. А якщо ви вважаєте себе майстром випічки, то діліться своїми рецептами з усією країною і вигравайте призи.
Інгредієнти
- Манка – 250 г;
- борошно – 80 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- дріжджі – 1 ч. л.;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- вода – 500 мл (тепла).
Спосіб приготування
- Змішати всі інгредієнти, крім розпушувача, блендером або міксером.
- Додати розпушувач, перемішати, накрити рушником і залишити на 30 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Через 30 хвилин ще раз перемішати все міксером впродовж однієї хвилини.
- Змастити олією сковороду, добре розігріти.
- Помістити невелику кількість рідкого тіста (як і для будь-якого млинця) на добре розігріту сковороду, злегка розрівняти і залишити млинець, поки він не висохне. Тісто має почати пузиритися.
- Як тільки млинець перестане бути вологим (це займе близько хвилини), марокканський млинець готовий.
Щоб марокканські млинці вийшли смачними, важливо врахувати:
- Випікати млинці треба на добре розігрітій сковороді, інакше не вийде багато дірок;
- Багрири готуються тільки з одного боку. Ніколи не перевертайте їх під час випічки, інакше бульбашки зникнуть;
- Якщо при випіканні не з'являються бульбашки, то ваше тісто дуже густе. Додайте трохи теплої води і залиште тісто на 15 хвилин;
- Не складайте в стопку марокканські млинці, поки вони ще гарячі, бо вони будуть прилипати одне до одного;
- Подавати багрири треба з медом і розтопленим вершковим маслом. Пропорції – 1:1.
Тут дізнаєтеся, що треба робити, якщо ваші млинці виходять товстими.