I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю з фаршу: ТОП-5 літніх рецептів

Кращі рецепти літніх страв з фаршу з фото

Страви з фаршу просто готуються і практично завжди виходять дуже смачними. А оскільки м'ясний фарш можна поєднувати з майже будь-якими продуктами, то і рецептів існує безліч. У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти літніх страв з фаршу, які можна приготувати на вечерю.

Люля-кебаб з індички в духовці

Люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 500 г філе грудки індички
  • 2 середні цибулини
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 маленьких яйця
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Кільця цибулі, збризнути оцтом і оливковою олією – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Замочіть шпажки в холодній воді на годину. Це потрібно, щоб при запіканні шпажки не горіли і м'ясо до них не приставало.
  2. Філе індички порубати в грубий фарш. Подрібніть цибулю.
  3. Розм'якшіть вершкове масло. Змішайте фарш з індичого філе з цибулею. Додайте яйця і масло. Посоліть, поперчіть і перемішайте до однорідності. Поставте фарш в холодильник на півгодини.
  4. Вологими руками обліпіть шпажки фаршем у вигляді невеликих подовжених котлеток.
  5. Викладіть шпажки на деко і поставте в розігріту до 180 °С духовку (можна додатково включити в духовці режим "гриль").
  6. Запікайте до золотистого кольору, 20 хвилин, кілька разів перевернувши.
  7. Подавайте люля-кебаб з кільцями цибулі, скропленими оцтом і оливковою олією.

Фаршировані баклажани з м'ясом і рисом

Баклажани з фаршем та рисом
Баклажани з фаршем та рисом

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Складові:

  • 2 баклажана
  • 300 г фаршу з яловичини
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 жмені довгого рису
  • Кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. орегано
  • Сіль і перець

Дивіться відео, як вибрати фарш:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °С.
  2. Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
  3. На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
  5. Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
  6. Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
  8. Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.

Тушкована молода капуста з м'ясним фаршем

Тушкована капуста
Тушкована капуста

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Для овочевої основи:

  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 ч.л. зіри
  • 2 ст. л. суміші сушеної паприки
  • 1 ч.л. розмарину
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Для болоньєзе:

  • 200 г яловичого фаршу
  • 200 г свинячого фаршу
  • 50 г бекону
  • 0,5 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 маленька морквина
  • 0,5 стебла селери
  • 200 г консервованих помідорів
  • 125 мл червоного сухого вина
  • 4 ст.л. м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, перець, базилік, коріандр

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, моркву, селеру і часник добре подрібнити ножем. Бекон нарізати шматочками.
  2. У сотейнику розігріти олію і обсмажити бекон до золотистого кольору. Додати овочі і готувати 5 хвилин.
  3. Покласти фарш і смажити, помішуючи 7 хвилин. Тримайте досить великий вогонь, щоб фарш обсмажився, а не тушкувався.
  4. Влити вино і дати йому випаруватися. Додати в сотейник подрібнені помідори, бульйон, сіль і перець. Зменшити вогонь і тушкувати, помішуючи, 15 хвилин.
  5. Капусту нашаткувати. Розігріти в каструлі олію, додати капусту і тушкувати 15-20 хвилин.
  6. Потім додати сіль, спеції і тушкувати до готовності.
  7. Можна змішати з соусом болоньєзе, а можна просто викласти м'ясний соус на капусту.

Котлети з курки і кабачків

Котлети з кролика з цукіні
Котлети з кролика з цукіні

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 600 г курячого філе
  • 300 г кабачків
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Щіпка меленого червоного перцю
  • 1-2 зубчики часнику
  • Кілька гілочок петрушки
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе і кабачки крупно поріжте. По черзі пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою.
  2. Додайте пропущений через прес часник і рубану зелень. Посоліть і поперчіть, ретельно вимішайте протягом декількох хвилин. Це збільшить еластичність фаршу і котлети не розваляться під час смаження.
  3. Сформуйте вологими руками котлети і обсмажте їх на рослинній олії під кришкою з двох сторін.
  4. Подавайте готові котлети гарячими або холодними.

Мусака з фаршем і овочами

Мусака з овочами в духовці
Мусака з овочами в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 400 г м'ясного фаршу
  • 2 баклажана
  • 1 кабачок
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 120 г твердого сиру
  • 3 помідори
  • 2 болгарських перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 1 пучок зелені
  • 60 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч.л. майорану
  • 1/2 ч.л. сушеного базиліка
  • 1 ч.л. сушеного часнику

Спосіб приготування:

  1. Кабачок промити, обсушити і нарізати кружечками. Обсмажити з двох сторін на сухій сковороді.
  2. Баклажани, помідори і болгарський перець запекти в духовці до потемніння скоринки.
  3. Форму для запікання змастити олією, на дно викласти кружечки обсмаженого кабачка.
  4. М'ясний фарш змішати з подрібненою ріпчастою цибулею, нарізаною зеленню, чорним свіжомеленим перцем і сіллю. Рівномірно викласти на кружечки кабачка.
  5. У запечених баклажанів зняти скоринку і нарізати на кружечки. У запечених болгарських перців видалити серединку з насінням і нарізати на великі шматочки.
  6. Викласти спочатку кружечки баклажанів, посипати майораном і базиліком.
  7. Потім – скибочки болгарського перцю наступним шаром на баклажани. Посипати сухим часником.
  8. Помідори без шкірки нарізати великими шматками і розкласти разом зі шматочками вершкового масла.
  9. Твердий сир натерти на крупній тертці і засипати все зверху останнім шаром.
  10. Духовку розігріти до 180 °С. Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин під фольгою. Зняти фольгу і залишити форму в духовці на 5-7 хвилин для утворення сирної скоринки.
  11. Подавати страву гарячою разом зі свіжими овочами та пітою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати стручкову квасолю з фаршем, а також ділилися рецептом фрикадельок з індички в томатному соусі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти