Класичні мітболи в томатному соусі можна зробити більш дієтичними, якщо приготувати їх з фаршу індички. Ця смачна і корисна страва сподобається як дорослим, так і дітям.
Коли ви формуєте фрикадельки, не варто робити їх занадто великими, адже це вимагає більш тривалого часу приготування.
Фрикадельки з індички в томатному соусі
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 207 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для соусу:
- 1 цибулина
- 1 стебло селери
- 3 зубчики часнику
- 1 гілочка чебрецю
- 400 мл консервованих помідорів нарізаних
- 1 ч. л. цукру
- Сіль і чорний перець
- 1-2 ч. л. соусу песто
Для фрикадельок:
- 500 г фаршу індички
- 1 яйце
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 3 ст. л. тертого пармезану
Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:
Спосіб приготування:
- Дрібно поріжте часник, цибулю і селеру. Відкладіть дві столові ложки суміші для фрикадельок, а решту викладіть у сковороду з олією.
- Додайте до овочів подрібнений чебрець і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
- Додайте консервовані помідори, сіль, перець, цукор і соус песто. Тушкуйте разом з овочами.
- З'єднайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, яйце, сухарі, пармезан і дві ложки відкладених цибулі та селери.
- Обережно перемішайте суміш, а потім сформуйте фрикадельки вологими руками.
- Опустіть їх у соус, доведений до кипіння. За потреби влийте трохи води або бульйону і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин.
Як подавати фрикадельки
Подавати страву можна з рисом, пастою або картопляним пюре.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом м'ясних фрикадельок з гречкою.