Головна Сьогодні

Що приготувати на травневі свята вдома: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти для домашнього пікніка

Через епідемію та карантин цього року більшість українців залишилися без головної травневої розваги – шашликів на природі. Але обмеження – не привід не готувати улюблені весняні страви, адже їх можна зробити не тільки на багатті.

Для тих, кому не пощастило виїхати на дачу, ми зібрали кращі рецепти для пікніка, які можна легко повторити на кухні.

Шашлик зі свинини в духовці

Свинячий шашлик в духовці
Свинячий шашлик в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 ст. л. сметани
  • 2 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Кілька гілочок кропу і петрушки

Спосіб приготування:

  1. Свинину наріжте досить великими шматочками.
  2. Перекладіть м'ясо в глибокий посуд і додайте туди сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сметану і вичавіть лимонний сік. Додайте мед і дрібно посічену зелень.
  3. Перемішайте і залиште маринуватися приблизно на 1 годину.
  4. Змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї замариноване м'ясо. Поставте форму у духовку і запікайте близько 1 години при температурі 180 °С в режимі конвекції.
  5. Потім переверніть м'ясо і запікайте ще кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки.
  6. Подавайте шашлик зі свинини на блюді або шпажках разом з улюбленими соусами.

Дивіться відео, як запекти рибу на мангалі:

Курячі шашлички на сковороді

Курячі шашлички з перцем
Курячі шашлички з перцем
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4-5 курячих стегенець
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 пучка петрушки
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • Спеції для м'яса гриль

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегенця помити, видалити шкіру і кістки. Нарізати м'ясо кубиками.
  2. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати невеликими шматочками.
  3. Перемішати курку, нарізаний перець і спеції. Нанизати по черзі на дерев'яні шпажки.
  4. Для соусу змішати дрібно нарізану петрушку, пропущений через прес часник, олію і соєвий соус.
  5. Обсмажити шашлички на сковороді до золотистого кольору. За хвилину до готовності полити соусом.

Плов з яловичиною у мультиварці

Плов з м'ясом і овочами
Плов з м'ясом і овочами
Фото: Getty Images

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 320 г пpопаpенного pису
  • 0,5 кг м'якоті яловичини
  • 2 великих моpквини
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 перець чилі або солодкий перець
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кілька разів промийте рис в холодній воді.
  2. Цибулю і моркву почистіть. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.
  3. Яловичину помийте, зачистіть від плівок і жиру. Наріжте м'ясо невеликими кубиками.
  4. Налийте в чашу мультиварки олію, додайте цибулю і готуйте в режимі "Смаження" впродовж 5 хвилин, поки він не стане прозорим. Потім додайте моркву і смажте ще кілька хвилин.
  5. Обваляйте шматочки м'яса в спеціях і додайте до овочів. Обсмажте до рум'яної скоринки.
  6. Всипте рис. Перемішувати не потрібно. Додайте сіль і спеції за смаком, вставте в рис очищену голівку часнику. Влийте стільки гарячої води, щоб вона покривала рис на 1 см.
  7. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Тушкування" або "Плов" впродовж 1 години. Після звукового сигналу додайте в плов гострий перець. Знову закpийте кришку і залиште страву в pежимі "Підігрів" ще на 40 хвилин.
  8. Перед подачею посипте страву подрібненою зеленню.

Трикутники із сиром, часником і зеленню

Конвертики з лаваша з сиром
Конвертики з лаваша з сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 упаковка тонкого лаваша
  • 250 г сиру
  • 150 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 пучок кропу
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Натерти на крупній тертці твердий сир. Додати до нього кислого сиру, дрібку солі і перемішати. Натерти на дрібній тертці часник і відправити його в сирну суміш. Дрібно нарізати свіжу зелень і додати її до начинки. Ретельно перемішати.
  2. В окремій мисці збити два яйця до однорідності. Вилити їх в ємність з начинкою. Знову ретельно перемішати.
  3. Нарізати лаваш на смужки шириною по 15 см і розрізати навпіл.
  4. У центр одержані квадратів викласти столову ложку начинки на край. Згорнути лаваш у вигляді трикутних конвертиків. Всі краї трикутника повинні бути закриті, щоб начинка не висипалася.
  5. У сковороду влити трохи олії. Яйце, що залишилося, збити в тарілці до однорідності, трохи посолити, перемішати.
  6. Попередньо вмочивши трикутники у збитому яйці, обсмажити їх на невеликому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  7. Подавати конвертики теплими разом зі сметаною або соусом з йогурту, часнику і зелені.

Печена картопля в мікрохвильовці

Печена картопля в мікрохвильовці
Печена картопля в мікрохвильовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 10 середніх картоплин
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. з гіркою борошна
  • Трохи суміші сухих італійських трав
  • 2-3 зубчики часнику
  • Оливкова олія або вершкове масло
  • 1 пучок свіжого кропу

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
  2. Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
  3. Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняною сумішшю.
  4. Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форму. Готувати 10 хвилин при потужності 850 Вт.
  5. Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
  6. Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з картоплею, що залишилася.

Порада: Таку картоплю можна запекти в духовці. Це займатиме близько години.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами кращих салатів для пікніка. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle розповідали, як смажити сосиски на грилі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти