Головна Сьогодні

Як приготувати маринад для шашлику: ТОП-5 рецептів

Кращі маринади для шашлику

Карантин вніс зміни в плани українців на травневі свята. Але хоча вилазки на природу будуть обмежені щонайменше до 11 травня, у всіх залишається право смажити шашлик на території приватного будинку.

Ми поділимося рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак різних видів м'яса: курки, баранини, свинини і яловичини. Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них м'ясо на кілька годин.

Кращий маринад для шашлику зі свинини

Мясо в цибулевому маринаді
Мясо в цибулевому маринаді
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 500 г ріпчастої цибулі
  • сіль, перець
  • лавровий лист

Спосіб приготування:

  1. Лук почистіть і наріжте кільцями.
  2. Викладіть на м'ясо, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист.
  3. Залиште маринуватися на кілька годин.

Дивіться відео про секрети приготування маринаду для шашликів:

Маринад для шашлику з оцтом

Маринад для шашлика
Маринад для шашлика
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 3-4 цибулини
  • 100 мл столового, винного або яблучного оцту
  • сіль за смаком
  • спеції для шашлику – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м'ясо шматочками приблизно 5х5 см, очищену цибулю – кільцями 0,5 см.
  2. Перемішайте руками свинину з цибулею, сіллю і спеціями.
  3. Оцет розведіть водою і влийте в м'ясо. Перемішайте – м'ясо має бути покрите маринадом повністю. Залиште щонайменше на 2-3 години або на всю ніч.

Маринад для шашлику з курки

Маринад для курячого шашлика
Маринад для курячого шашлика
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 100 мл рідкого меду
  • 2 апельсина або лимона
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 чайні ложки каррі
  • мелений перець чилі за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вичавіть сік із цитрусових, полийте куряче м'ясо соком і дайте постояти 15-20 хвилин.
  2. Після цього змастіть курку маринадом, приготованим із суміші меду, олії та спецій.
  3. Маринуйте 1,5-2 години.

Кращий маринад для шашлику з яловичини і баранини

М'ясо в винному маринаді
М'ясо в винному маринаді
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 стакан сухого червоного вина
  • 3-4 цибулини
  • 3-4 зубчики часнику
  • сіль, червоний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і часник наріжте якомога дрібніше.
  2. Змішайте вино, цибулю, часник і спеції і маринуйте шматочки м'яса впродовж 3-5 годин.

Швидкий маринад для шашлику

Маринад для свинини з мінералкою
Маринад для свинини з мінералкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 500 мл мінеральної газованої води
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю подрібніть за допомогою ножа або блендера.
  2. Додайте отриману масу до свинини, нарізаної на шматки, поперчіть, влийте мінералку і додайте олію.
  3. Відправте маринуватися в холодильник.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати свиний шашлик в духовці. Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді.

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти для пікніків

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти