Літо – час пікніків і свіжої зелені. На природу, крім шашликів, можна взяти гарячі і холодні закуски, несолодкі домашні пироги, сендвічі та легкі овочеві салати.
Пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних і смачних салатів для пікніка.
Грецький салат з редискою
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- пучок салатного листя
- 3 огірка
- 2 помідори
- 8 шт. редису
- 8 маслин
- 100 г фети
- кілька гілочок петрушки
- кілька гілочок базиліка
- сіль, перець
- 3 ст.л. оливкової олії
- щіпка італійських трав
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. лимонної цедри
Спосіб приготування:
- Всі овочі і зелень помити і обсушити.
- Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
- Фету розкришити або нарізати кубиками.
- Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
- Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона.
- Полити салат і подавати відразу після приготування.
Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:
Яєчний салат з гірчичною заправкою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 8 яєць
- 1/2 склянки майонезу
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1/4 склянки нарізаної зеленої цибулі
- сіль, мелений чорний перець
- 1/4 чайної ложки меленої паприки
Спосіб приготування:
- Помістити курячі яйця в каструлю і залити холодною водою. Довести воду до кипіння і зняти з плити. Накрити каструлю кришкою і залишити яйця в гарячій воді на 10-12 хвилин.
- Дістати з гарячої води, охолодити, почистити і нарізати кубиками.
- Помістити подрібнені яйця в миску і додати майонез, гірчицю і зелену цибулю.
- Приправити сіллю, меленим перцем і паприкою. Перемішати і подавати разом з хлібом або крекерами.
Порада: ви можете додати до салату подрібнені корнішони або оливки для ще пікантнішого смаку.
Картопляний салат з фетою і червоною цибулею
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 500 г дрібної картоплі
- 150 г фети
- 1 червона цибулина
- пучок петрушки
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. білого винного оцту
- 1 ч.л. гірчиці
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно помити і, не очищаючи, відварити до готовності. Остудити, за бажанням почистити і розрізати кожну картоплину на чотири частини. Скласти в глибоку миску.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками або тонкими півкільцями. Змішати з гірчицею, олією і оцтом, додати сіль і перець за смаком. Полити заправкою картоплю і добре перемішати.
- Фету нарізати кубиками або розкришити.
- Петрушку помити і дрібно порубати.
- Підготовлені продукти додати до картоплі і перемішати.
Порада: щоб зробити салат ще ситнішим, додайте кілька смужок смаженого бекону, нарізаного кубиками.
Салат "Цезар" в лаваші
Час приготування:
- 1 годину
Складові:
- вірменський лаваш
- куряче філе – 200 г
- великий помідор – 1 шт.
- пармезан – 40 г
- листя салату – середній пучок
- часник – 3 зубчики
- соєвий соус – 1 ст. ложка
- йогурт без домішок – 3-4 ст. ложки
- мед – 1 ст. ложка
- гірчиця – 1 ст. ложка
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
- Відправити філе в невелику ємність. Додати сіль, мелений перець, соєвий соус, рідкий мед і 2 зубчики часнику, пропущених через прес. Дати курці помаринувати в цій суміші впродовж 20-30 хвилин.
- Тим часом ретельно помити листя салату і порвати їх руками на невеликі шматочки. Помідор помити і нарізати півкільцями. Сир натерти на дрібній тертці.
- Обсмажити на сковороді куряче філе до золотистої скоринки.
- В окремій ємності змішати гірчицю, йогурт і зубчик часнику, що залишився, дуже дрібно нарізаний.
- Лаваш розрізати на квадрати. Кожен квадрат змастити часниковим соусом і покласти зверху промиту зелень. Слідом відправити шматочки помідора і курки, посипати пармезаном. Сформувати з лаваша з начинкою щільні конвертики.
- Обсмажити конверти по 30 секунд на розігрітій сковороді гриль з двох сторін. Смачна і оригінальна закуска готова!
Пряний салат з тунцем і овочами
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 1 банка червоної квасолі
- 100 г салатного листя
- 180 г консервованого тунця
- 60 г каперсів або маслин
- жменя помідорів чері
- 1 солодкий перець
- 1 червона цибуля
- 3 ст.л. оливкової олії
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 4 ст. л. кунжуту
- мелений перець
Спосіб приготування:
- Листя салату помити і обсушити, порвати руками в миску.
- Солодкий перець очистити від серцевини і насіння, нарізати смужками. Помідори чері розрізати навпіл, очищену червону цибулю порізати тонкими півкільцями. Подрібнити маслини або каперси.
- Додати до зелені нарізані овочі, промиту квасолю і шматочки тунця.
- Додати мелений перець за смаком і заправити салат оливковою олією, змішаною з соєвим соусом.
- Посипати страву прогрітим на сухій сковороді кунжутом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бутерброди для поїздки на природу. Крім цього, ми розповідали, як приготувати закуски для пікніка.