I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як "приручити" вершкове масло – 6 частих помилок

Зарано кидаєте на стейк і нерівномірно подрібнюєте для соусу

Вершкове масло. Здавалося б, ну от з ним справлятися можуть усі. Ми точно знаємо, якої консистенції воно має бути під час смаження, коли його потрібно додавати в готову страву та навіщо його розтоплювати, якщо того вимагає рецепт випічки. Однак і в цьому ми можемо помилитися і як результат – зіпсувати майбутню страву. Отже, читаємо, запам'ятовуємо і не допускаємо неточностей у діалозі з вершковим маслом.

Помилка №1. Використовуєте масло неправильної температури

Реклама

Неправильна температура масла під час випічки. Наприклад, якщо рецепт вимагає певного, кімнатної температури або топленого стану масла, краще цього дотримуватися. Інакше – крах вашим пирогам і тортам. У разі, якщо необхідно масло кімнатної температури, при натисканні воно має злегка вам піддаватися.

А якщо сталося так, що ви його дуже сильно розтопили, киньте в масло кілька кубиків льоду і перемішайте. Масло трохи застигне, і, витягнувши лід, продовжуйте готувати.

Помилка №2. Рано додаєте масло при смаженні м'яса

Реклама

Наприклад, коли кидаєте шматочок масла на стейк, поки він смажиться. Результат – масло перегорить, м'ясо стане гірким.

Класти масло потрібно після того, як ви приготували стейк і він трохи охолов.

Помилка №3. Берете солоне, коли рецепт вимагає солодке масло

Реклама

Таке буває, коли виникло різке бажання щось спекти, у рецепті – несолоне масло, в холодильнику – солоне. Краще вгамувати свій запал, купити потрібне для рецепта масло і спекти, не зіпсувавши, справді щось смачне.

Помилки при використанні вершкового масла
Помилки при використанні вершкового масла / Фото: Pexels

Але є одна формула: 1 ст. л. солоного вершкового масла – це 90 мг солі. Формула не складна, її можна, звісно, використовувати. Але не бажано.

Читайте також:

Помилка №4. Поспішаєте збивати масло з цукром для крему

Щоб крем був правильним, починайте збивати масло кімнатної температури. При збиванні міксером мають практично одразу ж з'являтися піки. Як перевірити, чи готове масло перетворитися на крем – детально написано в Помилці №1.

Читайте також:

Помилка №5. Ріжете нерівномірно масло для соусу

Наприклад, вам потрібен соус бешамель. Ви відрізали шматок масла, кинули його на сковороду або в сотейник. Танути воно буде нерівномірно, десь підгорати. Коли масло буде подрібнене на більш-менш однакові шматки – соус вийде смачніше.

Помилка №6. Боїтеся експериментів із маслом

І дарма. При приготуванні того ж стейка, трохи розтопіть масло, враховуючи всі вищезазначені моменти, додайте дрібно нарізаний часник – говорити про отриманий неймовірний смак стейка буде зайвим.

За матеріалами Mashed.com.

Тут зібрані 13 помилок, які можливі на кухні при приготуванні їжі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти