Головна Сьогодні

Як "приручити" вершкове масло – 6 частих помилок

Зарано кидаєте на стейк і нерівномірно подрібнюєте для соусу

Вершкове масло. Здавалося б, ну от з ним справлятися можуть усі. Ми точно знаємо, якої консистенції воно має бути під час смаження, коли його потрібно додавати в готову страву та навіщо його розтоплювати, якщо того вимагає рецепт випічки. Однак і в цьому ми можемо помилитися і як результат – зіпсувати майбутню страву. Отже, читаємо, запам'ятовуємо і не допускаємо неточностей у діалозі з вершковим маслом.

Помилка №1. Використовуєте масло неправильної температури

Неправильна температура масла під час випічки. Наприклад, якщо рецепт вимагає певного, кімнатної температури або топленого стану масла, краще цього дотримуватися. Інакше – крах вашим пирогам і тортам. У разі, якщо необхідно масло кімнатної температури, при натисканні воно має злегка вам піддаватися.

А якщо сталося так, що ви його дуже сильно розтопили, киньте в масло кілька кубиків льоду і перемішайте. Масло трохи застигне, і, витягнувши лід, продовжуйте готувати.

Помилка №2. Рано додаєте масло при смаженні м'яса

Наприклад, коли кидаєте шматочок масла на стейк, поки він смажиться. Результат – масло перегорить, м'ясо стане гірким.

Класти масло потрібно після того, як ви приготували стейк і він трохи охолов.

Помилка №3. Берете солоне, коли рецепт вимагає солодке масло

Таке буває, коли виникло різке бажання щось спекти, у рецепті – несолоне масло, в холодильнику – солоне. Краще вгамувати свій запал, купити потрібне для рецепта масло і спекти, не зіпсувавши, справді щось смачне.

Помилки при використанні вершкового масла
Помилки при використанні вершкового масла
Фото: Pexels

Але є одна формула: 1 ст. л. солоного вершкового масла – це 90 мг солі. Формула не складна, її можна, звісно, використовувати. Але не бажано.

Помилка №4. Поспішаєте збивати масло з цукром для крему

Щоб крем був правильним, починайте збивати масло кімнатної температури. При збиванні міксером мають практично одразу ж з'являтися піки. Як перевірити, чи готове масло перетворитися на крем – детально написано в Помилці №1.

Помилка №5. Ріжете нерівномірно масло для соусу

Наприклад, вам потрібен соус бешамель. Ви відрізали шматок масла, кинули його на сковороду або в сотейник. Танути воно буде нерівномірно, десь підгорати. Коли масло буде подрібнене на більш-менш однакові шматки – соус вийде смачніше.

Помилка №6. Боїтеся експериментів із маслом

І дарма. При приготуванні того ж стейка, трохи розтопіть масло, враховуючи всі вищезазначені моменти, додайте дрібно нарізаний часник – говорити про отриманий неймовірний смак стейка буде зайвим.

За матеріалами Mashed.com.

Тут зібрані 13 помилок, які можливі на кухні при приготуванні їжі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти