I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Бісквіт "Женуаз" – дізнаємося, за що його цінують у Франції і запишемо рецепт

А люблять його за сполучуваність з будь-якою начинкою і за його ніжний вершковий смак
Рецепт американського бісквіту на гарячому молоці
Рецепт американського бісквіту на гарячому молоці

Бісквіт "Женуаз", або як ще його називають – генуезький – це те, чим пишаються кондитери Франції та Італії. На відміну від повітряного шифонового бісквіта, цей сухіший і йому необхідне просочення. Інше питання – наскільки "Женуаз" універсальний. Його можна використовувати для тортів і тістечок з будь-помадкою і кремом. Дізнаємося, в чому його особливість і запишемо рецепт.

Народжений в Італії, вдосконалений у Франції

Реклама

Найвідоміший свого часу кулінар Огюст Жульєн одного разу зайшов до одного з ресторанів Генуї. Там він помітив, що один з кондитерів збиває тісто для бісквіта на повільному вогні. Коли Огюст повернувся до Парижа під великим враженням, то став опрацьовувати безліч варіянтів приготування бісквітів. Сконцентрувався на вершковому маслі в рецептурі. Так у середині 19-го століття народився "Женуаз". Огюст справедливо не став привласнювати бісквіту своє ім'я, а назвав його генуезьким (так з французької перекладається слово "Женуаз") на честь міста, яке його надихнуло.

Особливість бісквіта "Женуаз"

  • Універсальність, легкість, щільність і тонкість текстури
  • Вершковий смак
  • Сполучуваність з будь-яким масляним кремом, збитими вершками, ганашем
  • Тривалий термін зберігання. Просочений бісквіт можна зберігати в герметичній упаковці в морозильній камері впродовж місяця

Щоб спекти бісквіт "Женуаз", знадобляться:

Реклама
  • Мигдальне борошно – 65 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Вершкове масло – 135 г
  • Екстракт гіркого мигдалю – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 40 г
  • Яйця – 6 шт.

Спосіб приготування

  1. Увімкнути духовку, розігріти до 190 градусів.
  2. Вершкове масло збити до однорідності. Додати до масла цукрову пудру і знову збити.
  3. Відокремити у 3-х яєць білки і жовтки. До збитого масла додати мигдалеве борошно і мигдальний екстракт – збити міксером на середній швидкості. Далі, не вимикаючи міксер, додати по одному 3 яйця і 3 жовтки.
  4. Додати борошно і акуратно перемішати.
  5. Три білки збити до білих піків і обережно ввести в тісто.
  6. Перелити тісто в круглу форму, змащену маслом, і поставити в духовку на 30-40 хвилин. Випікати до готовності.

Також спробуйте приготувати мигдальний пиріг з м'ятою за рецептом Григорія Германа.

Реклама

Тут знайдете рецепт бісквіта "Вікторія", королівського десерту, якому більше 200 років.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти