Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Бісквіт "Женуаз" – дізнаємося, за що його цінують у Франції і запишемо рецепт

А люблять його за сполучуваність з будь-якою начинкою і за його ніжний вершковий смак
Бісквіт "Женуаз"
Фото: instagram.com/budettort_/
Бісквіт "Женуаз" Фото: instagram.com/budettort_/

Бісквіт "Женуаз", або як ще його називають – генуезький – це те, чим пишаються кондитери Франції та Італії. На відміну від повітряного шифонового бісквіта, цей сухіший і йому необхідне просочення. Інше питання – наскільки "Женуаз" універсальний. Його можна використовувати для тортів і тістечок з будь-помадкою і кремом. Дізнаємося, в чому його особливість і запишемо рецепт.

Народжений в Італії, вдосконалений у Франції

Найвідоміший свого часу кулінар Огюст Жульєн одного разу зайшов до одного з ресторанів Генуї. Там він помітив, що один з кондитерів збиває тісто для бісквіта на повільному вогні. Коли Огюст повернувся до Парижа під великим враженням, то став опрацьовувати безліч варіянтів приготування бісквітів. Сконцентрувався на вершковому маслі в рецептурі. Так у середині 19-го століття народився "Женуаз". Огюст справедливо не став привласнювати бісквіту своє ім'я, а назвав його генуезьким (так з французької перекладається слово "Женуаз") на честь міста, яке його надихнуло.

Особливість бісквіта "Женуаз"

  • Універсальність, легкість, щільність і тонкість текстури
  • Вершковий смак
  • Сполучуваність з будь-яким масляним кремом, збитими вершками, ганашем
  • Тривалий термін зберігання. Просочений бісквіт можна зберігати в герметичній упаковці в морозильній камері впродовж місяця

Щоб спекти бісквіт "Женуаз", знадобляться:

  • Мигдальне борошно – 65 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Вершкове масло – 135 г
  • Екстракт гіркого мигдалю – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 40 г
  • Яйця – 6 шт.

Спосіб приготування

  1. Увімкнути духовку, розігріти до 190 градусів.
  2. Вершкове масло збити до однорідності. Додати до масла цукрову пудру і знову збити.
  3. Відокремити у 3-х яєць білки і жовтки. До збитого масла додати мигдалеве борошно і мигдальний екстракт – збити міксером на середній швидкості. Далі, не вимикаючи міксер, додати по одному 3 яйця і 3 жовтки.
  4. Додати борошно і акуратно перемішати.
  5. Три білки збити до білих піків і обережно ввести в тісто.
  6. Перелити тісто в круглу форму, змащену маслом, і поставити в духовку на 30-40 хвилин. Випікати до готовності.

Також спробуйте приготувати мигдальний пиріг з м'ятою за рецептом Григорія Германа.

Тут знайдете рецепт бісквіта "Вікторія", королівського десерту, якому більше 200 років.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Останні новини
Більше новин
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти