Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

Cніданок за 5 хвилин

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Ваш бісквіт погано спікся? Ось 5 помилок під час випікання

Перевіряйте термін придатності розпушувача і використовуйте правильну форму для випікання

Що може бути простіше, ніж спекти повітряно-ніжний бісквіт? Тим паче що з цим труднощів не повинно виникати: немає складної рецептури, як це буває з іншими всесвітньо відомими пирогами, немає хитромудрих пропорцій інгредієнтів, тісто легко піддається вимішуванню, а сам бісквіт випікається швидко. Але навіть у досвідчених господинь час від часу можуть виникати проблеми: бісквіт або не піднімається, або тріскається, або є занадто сухим. Ось 5 помилок, що призводять до несмачного бісквіта або коржа для торта.

Помилка №1. Ви часто відчиняєте дверцята духовки

Фото: instagram.com/elena.mrs

Те, що бісквіт не любить перепадів температури і потоків повітря під час свого випікання, добре відомо. Ще раз: навіть якщо ви можете спекти бісквіт із заплющеними очима, але все одно ризикуєте і навіть на кілька сантиметрів відчиняєте дверцята духовки, то бісквіт може "зреагувати". Відкривайте духовку тоді, як того вимагає рецептура приготування. Інакше ваш бісквіт не підніметься. Або підніметься, але "впаде" вже на столі.

Помилка №2. Неправильна кількість розпушувача

Іноді в пориванні приготувати найповітряніший бісквіт ми перегинаємо палицю і сиплемо в тісто трохи більше розпушувача. У результаті бісквіт може тріснути і піднятися нерівномірно. Звертайте увагу і на термін придатності розпушувача.

Читайте також:

Помилка №3. Ви дуже інтенсивно перемішуєте тісто

Намагайтеся не перемішувати тісто занадто сильно, просто легко збивайте до додавання останнього інгредієнта. При інтенсивному перемішуванні бісквіт може не піднятися, бути твердим і сухим.

Помилка №4. Мало розігріта духовка

Цієї помилки припускаються доволі часто. Дотримуйтеся температурних вимог, зазначених у рецепті. Дочекайтеся, коли духовка нагріється до потрібної температури і тільки тоді ставте бісквіт випікатися.

Читайте також:

Помилка №5. Занадто велика форма

Якщо ваша форма для торта занадто велика, швидше за все, ваш торт не підніметься. Якщо ви покладете суміш у дуже маленьку форму для випічки, бісквіт може потріскатися. Заповнюйте форму для випічки на три чверті.

За матеріалами Еxpress.co.uk.

Тут знайдете 3 рецепти соковитої ромової баби.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти