I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ваш бісквіт погано спікся? Ось 5 помилок під час випікання

Перевіряйте термін придатності розпушувача і використовуйте правильну форму для випікання

Що може бути простіше, ніж спекти повітряно-ніжний бісквіт? Тим паче що з цим труднощів не повинно виникати: немає складної рецептури, як це буває з іншими всесвітньо відомими пирогами, немає хитромудрих пропорцій інгредієнтів, тісто легко піддається вимішуванню, а сам бісквіт випікається швидко. Але навіть у досвідчених господинь час від часу можуть виникати проблеми: бісквіт або не піднімається, або тріскається, або є занадто сухим. Ось 5 помилок, що призводять до несмачного бісквіта або коржа для торта.

Помилка №1. Ви часто відчиняєте дверцята духовки

Реклама
Фото: instagram.com/elena.mrs

Те, що бісквіт не любить перепадів температури і потоків повітря під час свого випікання, добре відомо. Ще раз: навіть якщо ви можете спекти бісквіт із заплющеними очима, але все одно ризикуєте і навіть на кілька сантиметрів відчиняєте дверцята духовки, то бісквіт може "зреагувати". Відкривайте духовку тоді, як того вимагає рецептура приготування. Інакше ваш бісквіт не підніметься. Або підніметься, але "впаде" вже на столі.

Помилка №2. Неправильна кількість розпушувача

Іноді в пориванні приготувати найповітряніший бісквіт ми перегинаємо палицю і сиплемо в тісто трохи більше розпушувача. У результаті бісквіт може тріснути і піднятися нерівномірно. Звертайте увагу і на термін придатності розпушувача.

Реклама

Читайте також:

Помилка №3. Ви дуже інтенсивно перемішуєте тісто

Намагайтеся не перемішувати тісто занадто сильно, просто легко збивайте до додавання останнього інгредієнта. При інтенсивному перемішуванні бісквіт може не піднятися, бути твердим і сухим.

Реклама

Помилка №4. Мало розігріта духовка

Цієї помилки припускаються доволі часто. Дотримуйтеся температурних вимог, зазначених у рецепті. Дочекайтеся, коли духовка нагріється до потрібної температури і тільки тоді ставте бісквіт випікатися.

Читайте також:

Помилка №5. Занадто велика форма

Якщо ваша форма для торта занадто велика, швидше за все, ваш торт не підніметься. Якщо ви покладете суміш у дуже маленьку форму для випічки, бісквіт може потріскатися. Заповнюйте форму для випічки на три чверті.

За матеріалами Еxpress.co.uk.

Тут знайдете 3 рецепти соковитої ромової баби.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти