Бісквіт "Вікторія"
Отже, ефектний десерт Вікторія, яким королева любила ласувати під час традиційного чаю. До слова, її праправнучка Єлизавета ІІ небайдужа до простого білосніжного печива та й напевно цей бісквіт теж любить.
Він доволі щільний, з яскравим вершковим смаком, легкої кислинки якому надає малина. Дізнаємося, в чому особливість цього красивого бісквіта й запишемо рецепт від detskie.recepti.
Особливості бісквіта "Вікторія":
- Рівні пропорції цукру, масла та борошна. За рахунок цього виходить пориста, ніжна й щільна водночас текстура.
- Додавання цедри лимона, щоб відтінити вершковий смак і надати цитрусового аромату.
- У класичному варіянті бісквіта не використовується вершковий крем, тільки малиновий джем.
Бісквіт "Вікторія": рецепт
Інгредієнти:
- вершкове масло, цукор, борошно – по 250 г;
- розпушувач – 8 г;
- яйця – 4 шт.;
- цедра 1 лимона;
- ванільний екстракт – 2 ч. л.
- джем малиновий – 1 ск.
- малина для прикраси.
Як приготувати:
- Змішати в чашці цукор і масло кімнатної температури. Добре збити міксером.
- Ввести по одному всі яйця, щоразу збиваючи суміш міксером впродовж 1 хвилини.
- Борошно з'єднати з розпушувачем в окремій чаші та добре перемішати, невеликими порціями додаючи в суміш.
- На дрібній тертці натерти цедру і додати в тісто разом з екстрактом ванілі.
- Форму змастити маслом, обсипати борошном. На дно покласти пергамент. Викласти половину тіста, розрівняти.
- Випікати за 190 градусів 20-25 хвилин. Дати охолонути коржу на решітці 5 хвилин. Приготувати другий корж.
- Для того, щоб коржі стали вологими, їх можна загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.
- Намазати нижній корж малиновим джемом. Накрити другим коржем. Дати коржам просочитися.
- Прикрасити цукровою пудрою і малиною.
Тут знайдете рецепт ще одного королівського десерту – шоколадного торта Віндзорів.