Головна Сьогодні

Американський гарбузовий пиріг: класичний рецепт приготування

Готуємо ароматну осінню випічку

Гарбузовий пиріг в Америці традиційно готують на Геловін і День подяки. Його характерний насичений смак досягається за рахунок додавання особливої суміші спецій.

Всі інгредієнти для пирога повинні бути кімнатної температури. Для випічки вам знадобиться кругла рифлена форма діаметром 28 см.

Американський гарбузовий пиріг

Пиріг з гарбузом
Пиріг з гарбузом
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 224 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 335 г борошна
  • 130 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 4 печива (30 г)
  • 25 г горіхів пекан або волоських горіхів

Для гарбузової начинки:

  • 425 г готового гарбузового пюре
  • 165 г коричневого цукру
  • 1 ч. л. імбиру в порошку
  • 1/4 ч.л. гвоздики в порошку
  • 1/4 ч.л. кориці в порошку
  • 1/4 ч.л. мускату в порошку
  • 1/2 ч.л. солі
  • 160 г молока
  • 2/3 чашки вершків
  • 3 великих яйця
  • 1/2 ч. л. ванільної есенції

Дивіться відео, як приготувати солодкий гарбузовий хліб:

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста (крім борошна і розпушувача) в однорідну гладку масу.
  2. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і місити 10 секунд, поки не вийдуть крихти. Руками зліпити всі крихти в одну кулю. Поставити на 30 хвилин в холодильник.
  3. Дістати тісто, змастити форму вершковим маслом або викласти папір для випічки. Розподілити тісто, наколоти його виделкою і поставити в холодильник ще на 15 хвилин.
  4. Зробити начинку. У невеликій каструльці змішати готове гарбузове пюре, цукор, спеції і сіль. Постійно помішуючи, довести до кипіння і варити 3-5 хвилин, поки суміш не загусне. Вилити в міксер і змішувати протягом 1 хвилини. Не вимикаючи, влити молоко і вершки. Додати по одному яйця, потім ваніль, збити.
  5. Дістати з холодильника тісто. Придавити до нього заздалегідь подрібнені печиво і горіхи.
  6. Вилити начинку на основу з тіста і випікати пиріг при температурі 190 градусів близько однієї години. Щоб краї основи не підгоріли, через 30 хвилин накрити їх смужками фольги.
  7. Подавати пиріг повністю остиглим, зі збитими вершками.

Корисна порада

Зазвичай використовується консервоване пюре, але можна його приготувати і самостійно. Для цього потрібно запекти шматочки м'якоті гарбуза в духовці, а потім подрібнити в блендері.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузові мафіни від Джеймі Олівера. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом запіканки з тертим гарбузом.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти