Пряне гарбузове лате – справжній осінній хіт в мережі американських кав'ярень Starbucks. Ми розповімо, як приготувати цей напій за рецептом Марти Стюарт, відомої телеведучої та кулінара. Інгредієнти знадобляться найпростіші: молоко, кава, цукор, збиті вершки і мікс прянощів для гарбузового пирога.
Пряне гарбузове лате


Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 317 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 1 склянка молока
- 1 паличка кориці
- 1 цілий мускатний горіх
- 1 см шматок імбиру, очищеного і нарізаного
- 1 чашка еспресо або дуже міцної кави
- Збиті вершки – для подачі
- Кориця – для подачі
- 1/4 склянки цукрового піску
Спосіб приготування:
- У невеликій каструлі доведіть до кипіння молоко, корицю, мускатний горіх та імбир.
- Вимкніть вогонь і накрийте. Дайте суміші настоятися 30 хвилин.
- Розділіть еспресо на 4 чашки. Процідіть молоко і розділіть на 4 чашки.
Як прикрасити лате
Зверху викладіть ложку збитих вершків і посипте корицею.
Дивіться відео, як приготувати найсмачнішу гарбузову кашу:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити золоте лате з куркумою, а також ділилися рецептом лате матча.