Щоб не казали про шкоду фастфуду, а бургери і хот-доги не втрачають своєї популярності. Як можна відмовитися від соковитих бургерів і апетитних хот-догів? Тим паче коли пікнік, тим паче коли шашлик ще готується? Наприклад, класичний рецепт бургера вимагає трохи більше часу на реалізацію, але в умовах відпочинку на природі можна відійти від традицій. 10 важливх лайфхаків для смачних бургерів і хот-догів читайте нижче. Щоб купити продукти для пікніка за максимально вигідними цінами – ознайомтеся з цим матеріалом.
Правила для ідеального бургера на пікніку
Фарш. Зробіть його самостійно, в такому разі його потрібно ретельно вимісити, щоб усі приправи розподілилися рівномірно, і він був повітряним. Солити фарш потрібно в процесі смаження. Котлети можна сформувати вдома, акуратно загорнути в харчову плівку і привезти із собою на природу.
Якщо купувати фарш, то він має бути найсвіжішим. Важливо, щоб м'ясо було нежирним. Ідеальне поєднання – 80% м'яса і 20% жиру.
Котлета. В ідеалі котлети мають бути однакового розміру завтовшки не більше 2 см.
Сіль. Соліть котлети безпосередньо перед смаженням. Якщо посолити під час замішування, котлета може вийти сухуватою.
Смаження. Не перевертайте котлети занадто часто. Спочатку обсмажте їх з одного боку, трохи притискаючи лопаткою, потім переверніть на інший бік. Час смаження 7-8 хвилин.
Збірка бургера. Головна складність – розм'яклий хліб. Тому бургер збирайте так: булка, соус, овочі, листя салату, котлета.
Правила для ідеального хот-дога на пікніку
Ковбаски, сосиски. Вибирайте якісні продукти з високим вмістом м'яса. Для хот-догів підійдуть будь-які ковбаски в натуральній оболонці. Обсмажуйте ковбаски на грилі. Варені не будуть такими соковитими і ароматними.
Смаження. Обсмажувати ковбаски потрібно не більше 10 хвилин. Сосиски – 2-3 хвилини. Для рівномірного просмаження постійно їх перевертайте. Якщо у вас гриль з кришкою, то при приготуванні її закривати не потрібно, так ковбаски будуть смаженими, а не вареними. Після викладіть ковбаски на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Так ковбаски будуть хрусткими.
Булочки для хот-дога або багет мають бути м'якими, пишними, трохи солодкуватими. Перед приготуванням трохи підсушіть їх на грилі.
Начинка. Це свіжі огірки та помідори, зелень, тертий сир, цибуля, капуста. Але найсмачніше, коли в хот-дозі не більш трьох додаткових інгредієнтів. Соус – справа особистого смаку.
Збірка хот-дога. Зручно не розрізати булочку уздовж, а розрізати збоку – так начинка не вивалиться. Хот-дог подається в гарячому вигляді, тож збирати його потрібно швидко, одразу після обсмажування булочок і ковбасок.
Як приготувати найсмачніші крила на мангалі – дізнаєтеся з відео.
Тут читайте про 5 важливих правил хрустких домашніх нагетсів.