Гарбузовий сезон в розпалі. Помаранчевий овоч не тільки смачний, але і корисний, адже там багато вітамінів і мінімум калорій. Є навіть спеціальна двотижнева дієта, яка обіцяє схуднути на десяток кілограмів. Чи ефективна вона – розповіла "Сьогодні" дієтолог Іванна Лук'янчук.
На сніданок гарбузові оладки, на обід гарбузовий крем-суп. Киянка Ольга Чобану вже третій день на дієті, яка обіцяє за два тижні позбавити від 5-8 зайвих кілограмів. Дівчина пильно стежить за фігурою, тому раз в три місяці влаштовує собі різні детокс-тижні, які допомагають очистити організм і контролювати вагу.
За словами киянки, суть такої дієти в тому, щоб 14 днів в раціон вживати гарбуз.
Цікаво, що гарбуз – універсальний овоч. Він прекрасно поєднується в стравах з м'ясом і грибами, з нього готують торти і навіть варення. Тому, якщо під час дієти захочеться солодкого, то заміна легко знайдеться, адже гарбуз може бути відмінним десертом. Для цього її досить запекти в духовці з медом і корицею, посипати кунжутом і насолоджуватися.
Гарбуз містить фолієву кислоту, вітамін С, В, А, Д і мало знайомий вітамін Т, який прискорює обмін речовин.
За словами дієтолога і нутриціолога Іванни Лук'янчук, коли потрібно відкоригувати інсулінову резистентність, проблеми кишкового тракту, то гарбуз тут буде в самий раз. Він містить пектин, а він допомагає відновити кишкову мікрофлору і готує її до зими. Також він містить в собі каротиноїд, це вітамін А, який взимку допомагає боротися з сухістю шкіри і тьмяністю обличчя.
А ось постійну гарбузову дієту дієтолог не схвалює, адже раціон повинен бути різноманітним. Вживати помаранчевий овоч досить 1-2 рази в тиждень.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оладок з гарбуза і гречки. А також писали, як зробити пишну сирну запіканку з гарбузом.