I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з гарбуза: ТОП-5 рецептів осінніх страв

Гарбуз – найуніверсальніший осінній продукт

Сезон гарбуза в самому розпалі. Головний овоч осені багатий на вітаміни, амінокислоти і білки. Як приготувати гарбуз, щоб було і смачно, і корисно? Ми зібрали кращі рецепти страв з гарбуза.

Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом

Реклама

Гарбуз з фаршем і рисом
Гарбуз з фаршем і рисом

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

Реклама
  • Великий гарбуз – 1 шт.
  • М'ясний фарш – 1 кг
  • Рис – 400 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз ретельно помити. Зрізати ножем верхівку – вона буде "кришкою". Насіння, волокна і внутрішню частину видалити ложкою, щоб товщина стінок була приблизно 2-2,5 см.
  2. Натерти внутрішні стінки гарбуза сіллю і перцем. Викласти його на широкий лист і відправити в духовку. Там гарбуз повинен готуватися 30-40 хвилин при температурі 180 °С.
  3. Поки гарбуз в духовці, закип'ятити воду в каструлі і засипати в неї рис, попередньо промитий в холодній воді. Посолити його і варити на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригорів.
  4. Помити і почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці. Викласти овочі на сковороду з олією, посолити і поперчити за смаком. Помішуючи, обсмажити їх до золотистого кольору.
  5. М'ясний фарш розім'яти виделкою, злегка посолити і перекласти в сковороду до цибулі і моркви. Обсмажувати 15-20 хвилин, а в кінці додати дрібно нарізаний часник.
  6. Перемішати відварений рис і фарш, обсмажений з овочами. ⠀
  7. Дістати гарбуз з духовки і нафарширувати його. Додати в гарбуз трохи води. Потім викласти на начинку невеликий шматочок вершкового масла.
  8. Розтопленим вершковим маслом змастити шкірку гарбуза – від цього він покриється рум'яною скоринкою. Накрити гарбуз "кришкою", теж змащеною маслом, і відправити в духовку на 1-1,5 години. Запікати при температурі 200 °С.
  9. Подавати фарширований гарбуз гарячим.

Суп-пюре із запеченого гарбуза

Реклама

Гарбузовий суп з пореєм
Гарбузовий суп з пореєм

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1/2 мускатною гарбуза
  • 2 морквини
  • Чебрець
  • 3 зубчики часнику
  • 3 склянки овочевого бульйону
  • Сіль і перець
  • 1 цибулина
  • Насіння соняшнику або гарбуза для прикраси
  • Чилі

Дивіться відео, як спекти солодкий гарбузовий хліб:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 °С.
  2. Очистити половину мускатного гарбуза і нарізати м'якоть великими кубиками.
  3. Очистити і нарізати дві морквини, очистити три зубчики часнику.
  4. Додати в форму гарбуз, моркву і часник. Полити оливковою олією, приправити сіллю і перцем. Додати трохи чебрецю. Поставити в духовку і готувати 30 хвилин до золотистого кольору.
  5. Обсмажити одну цибулину і додати у велику каструлю з оливковою олією. Додати в каструлю три чашки овочевого бульйону і трохи перцю чилі.
  6. Коли овочі будуть приготовлені, додати їх у бульйон і залишити на повільному вогні протягом п'яти хвилин. Потім перелити в блендер.
  7. Додати обсмажений часник і збити на високій швидкості.
  8. Перелити в миску і зверху додати насіння соняшнику або гарбуза для прикраси.

Теплий салат з курки, гарбуза і перцю

Салат з курки та овочів
Салат з курки та овочів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе
  • 300 г гарбуза
  • 1 синя цибулина
  • 1-2 болгарських перцю
  • Сіль і перець – за смаком
  • Оливкова олія
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Базилік – кілька гілочок

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе наріжте невеликими шматочками і обсмажте до готовності на сковороді гриль з оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком. Перекладіть на тарілку і прикрийте фольгою, щоб м'ясо не остигало.
  2. У тій же сковороді обсмажте нарізану клинами цибулю. Додайте нарізаний смужками перець і смажте ще 2-3 хвилини. Перекладіть на тарілку.
  3. Обсмажте нарізаний кубиками гарбуз до рум'яної скоринки.
  4. Складіть всі інгредієнти в салатник. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте рубану зелень, заправте оливковою олією і перемішайте. Прикрасьте листочками базиліку і подавайте.

Гарбузова каша з горіхами і сухофруктами

Гарбузова каша пшоняна
Гарбузова каша пшоняна

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • Пшоняна крупа – 0,5 склянки
  • Гарбуз – 250-300 г
  • Вершки 10% – 1,5 склянки
  • Чорнослив – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 40-50 г
  • Мед – 1 ст.л.
  • Горіхи мигдальні – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз почистити і розрізати на маленькі кубики.
  2. Залити гарбуз вершками, поставити на плиту і дати закипіти. Зняти пінку.
  3. Поки вершки з гарбузом закипають, крупу спочатку помити в теплій воді, а потім в гарячому окропі. Це потрібно для того, щоб вона не гірчила.
  4. Коли гарбуз закипить, викласти до нього крупу, перемішати, знову дати закипіти і готувати під кришкою на середньо-слабкому вогні 20 хвилин.
  5. Поки каша вариться, дрібно нарізати чорнослив.
  6. Покласти чорнослив, масло і мед в кашу.
  7. Розігріти духовку до 130 °С.
  8. Все ретельно перемішати, покласти в горщик, накрити кришкою і відправити запікатися в духовку на 35-40 хвилин. Якщо немає горщика, викласти кашу у жароміцну форму і щільно закрити зверху фольгою.
  9. Готувати протягом 40 хвилин.
  10. Подрібнити горіхи, розкласти кашу по мисках, посипати зверху горішками і подавати.

Пряне гарбузове лате

Пряне гарбузове лате
Пряне гарбузове лате

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка молока
  • 2 ст.л. гарбузового пюре
  • 1 ч.л. ванільного цукру або за смаком
  • 1/8 ч.л. кориці
  • Щіпка імбиру
  • Щіпка мускатного горіха
  • 60 мл еспресо або дуже міцної звареної кави
  • Збиті вершки – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. У каструльці змішати цукор, гарбузове пюре і молоко. На середньому вогні довести практично до кипіння, але не дати закипіти.
  2. Додати спеції, зняти з вогню.
  3. У кухоль влити еспресо, потім пряне гарбузове молоко. Прикрасити збитими вершками і корицею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оладок з гарбуза і гречки, а також писали, як зробити пишну сирну запіканку з гарбузом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти