Клафуті з вишнею можна пекти в будь-яку пору року: влітку зі свіжими ягодами, а взимку – з замороженими. У Франції десерт неодмінно готують з ягід з кісточками. Вважається, що так він виходить більш ароматним.
Серединка клафуті повинна бути ніжною і трохи вологою – це особливість десерту. Замість вишні можна додати черешню, тільки обов'язково збризніть її лимонним соком.
Клафуті з вишнею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 305 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 столової ложки вершкового масла
- 1 столова ложка цукру
- 300 г вишні
- Цукрова пудра – для посипання
Для тіста:
- 60 г пшеничного борошна
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 3 великих яйця вільного випасу
- 60 г цукру
- 300 мл молока
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- Щіпка морської солі
Дивіться відео, як легко видалити кісточки з вишень:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ºC.
- Збийте всі інгредієнти для тіста в блендері або кухонному комбайні до повної однорідності, потім відкладіть на 20-30 хвилин.
- Тим часом змастіть круглу форму для випічки діаметром 25 см розм'якшеним маслом, а потім посипте цукром.
- Викладіть вишні (якщо хочете, з кісточкою) зверху на цукор, потім поставте в духовку на 5 хвилин, щоб фрукти почали розм'якшуватися.
- Вийміть форму з духовки і залийте ягоди рідким тістом. Поверніть в духовку і випікайте близько 30-35 хвилин. Десерт повинен піднятися і підрум'янитися.
Як подавати клафуті
Посипте десерт просіяною цукровою пудрою і подавайте трохи теплим.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею, а також ділилися рецептом клафуті з персиками .