Найніжніший смак – у молодої руколи: вона має більш виражений горіховий відтінок. Кулінари стверджують, що ця зелень не терпить "важкості", тобто насичених, жирних заправок – тоді вона втрачає свій унікальний смак.
Наприклад, її не додають в майонезні салати і не піддають тривалій тепловій обробці. Ідеальні заправки для руколи – оливкова олія, сік лимона, гірчично-медові соуси.
Салат з груші і руколи
Сир дор блю добре підкреслює гоструватий смак листя руколи, а груша додає салату соковитості.
Інгредієнти:
- 1 великий пучкок руколи
- 1 стигла груша з щільною м'якоттю
- 100 г сиру дор блю або будь-якого іншого сиру з блакитною пліснявою
- Оливкова олія
- Світлий бальзамічний оцет
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Руколу замочити на півгодини в холодній воді, помити і обсушити.
- Грушу почистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками.
- Викласти на тарілку зелень, зверху розкласти шматочки груші і сиру дор блю.
- Посипати салат сіллю і перцем, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Дивіться відео, як правильно готувати і зберігати салати:
Салат з руколи, томатів черрі і пармезану
Легкий і смачний зелений салат з помідорами і сиром.
Інгредієнти:
- Половина великого пучка руколи
- 3-4 листи салату айсберг або іншого листового салату
- Жменя помідорів чері
- 100 г пармезану
- Оливкова олія
- Бальзамічний оцет
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Листя айсберга і руколи помити і порвати руками.
- Помідори розрізати на четвертинки.
- Пармезан нарізати тонкою стружкою з допомогою овочечистки.
- Викласти на тарілку зелень, томати і сир.
- Змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полити цією заправкою салат.
Салат з руколи і інжиру
Такий салат – по-літньому яскравий і соковитий, а крім того, його легко можна адаптувати до пісного меню, замінивши сир горішками – кедровими або кешью.
Інгредієнти:
- 1/4 невеликого качана радікіо
- 1/4 середнього пучка руколи
- 4 шт. сушеного інжиру
- 100 г пармезану
Для заправки:
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. білого винного оцту
- 3 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Інжир замочити в теплій воді на 15 хвилин.
- Салатне листя помити і порвати руками.
- Пармезан нарізати тонкими шматочками, а інжир – сегментами.
- Викласти на блюдо салатне листя, а на них – скибочки сиру і шматочки інжиру.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом салату з печінки з яблуками і руколою. Ми також писали, як приготувати омлет з бринзою і руколою.