Теплий салат – відмінний вибір для зими. Ми пропонуємо вам простий рецепт теплого салату з курячої печінки з яблуками і руколою. Заправляється він оливковою олією з додаванням апельсинового соку і соєвого соусу.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Теплий салат з печінки з руколою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 162 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г курячої печінки
- 100 г салатного листя
- 1 невелика цибулина
- 1 яблуко
- 80 г руколи
- Жменя сухарів
Для заправки:
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. апельсинового соку
- 30 мл соєвого соусу
- 30 мл оливкової олії
- 30 г вершкового масла
- 10 г кропу
- Сіль, цукор, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Курячу печінку нарізати довільно, посолити. В розпечену сковороду покласти вершкове масло, коли воно почне підтоплюватися, викласти печінку. Обсмажити до золотистої скоринки.
- Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і додати до печінки. Посолити і поперчити.
- Шматочки яблука обсмажити в іншій сковорідці без додавання масла. Поперчити.
- Листя салату порвати руками і змішати з руколою. Додати обсмажену печінку з цибулею і обсмажені шматочки яблук. Полити соусом і акуратно перемішати, краще – руками. При подачі посипати сухариками.
Як зробити заправку для салату
Для приготування соусу змішати: свіжовичавлений апельсиновий і лимонний сік, оливкову олію, соєвий соус, сіль, цукор і перець. Додати в соус нарізаний кріп.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .