Хочете приготувати смачний і швидкий пиріг на сніданок? Тоді рекомендуємо спекти цей заливний пиріг на кефірі з молодою капустою і зеленню. Його можна подавати як теплим, так і холодним.
Щоб зробити заливний пиріг більш ситним, додайте в начинку варені курячі яйця, нарізані кубиками.
Заливний пиріг з молодою капустою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 165 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г свіжої молодої капусти
- 1 стакан кефіру
- 1.5 склянки борошна
- 2 яйця
- 2-3 стебла зеленої цибулі
- 20 г кропу
- 1 пакетик розпушувача
- 1 ч. л. солі
- Чорний перець – щіпка
- Соняшникова олія – для змащування форми
Спосіб приготування:
- У миску налити кефір, поперчити.
- Додати яйця, посолити, додати розпушувач і перемішати.
- Всипати борошно і знову перемішати.
- Нашаткувати капусту і покласти її в окрему миску.
- Нарізати зелену цибулю і кріп, додати до капусти. Перемішати, посолити. За бажанням прим'яти зелень руками.
- Форму для випічки змастити невеликою кількістю рослинної олії. Викласти рівним шаром половину тіста, зверху розкласти капустяну начинку. Викласти тісто. Розрівняти пиріг лопаткою або ложкою, щоб тісто повністю покрило начинку.
- Поставити в духовку і випікати при 180 ºС протягом 40 хвилин. Перед тим, як діставати пиріг з духовки, перевірити готовність за допомогою зубочистки.
На замітку
Перед випічкою ви можете посипати пиріг кунжутом.
Дивіться відео, як спекти заливний пиріг з куркою і капустою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти несолодкий пиріг з лаваша з бринзою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом піци з лисичками і сиром .