Простий рецепт пасти з грибним соусом з лисичок. Таку страву можна приготувати також з іншими лісовими грибами.
Спагеті з лисичками й оливками
Складові:

- лисички – 500 г
- спагетті – 300 г
- оливки – 300 г
- вершки – 80 мл
- петрушка – 1 пучок
- часник – 2 зубчики
- оливкова олія – 2 ст. л.
- перець чилі сухий – 1 шт.
- перець чорний мелений – 1 дрібка
- сіль морська – 1 ч. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зубчики часнику розчавити плоскою стороною ножа й почистити. Петрушку дрібно порубати. З оливок вийняти кісточки.
- Розігріти у сковороді оливкове масло і обсмажити в ньому часник, щоб масло просякло його запахом.
- Вийняти часник, викласти в сковороду лисички, перець чилі і жменю подрібненої петрушки, посолити і поперчити, смажити на сильному вогні 4-5 хвилин.
- Злегка вистиглі лисички і оливки подрібнити ножем або в блендері так, щоб вийшли невеликі шматочки.
- Макарони відварити у воді злегка підсоленій та підмасленій.
- Повернути подрібнені лисички й оливки на сковороду, влити вершки і все прогріти.
- Викласти в соус макарони, перемішати. Посипати спагетті залишилося петрушкою і негайно подавати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти лосося у тесті з грибами і шпинатом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом плову з грибами і куркою.
Дивіться відео, як виростити справжні гриби у банці: