Цей надзвичайно смачний соус можна подавати зі спагетті, додавати до піци, використовувати для лазаньї або для приготування домашньої шакшуки. Він складається всього з трьох основних інгредієнтів і готується неймовірно просто.
Томатний соус
Інгредієнти:
- 800 мл консервованих у власному соку помідорів або 1 кг свіжих
- 5 столових ложок вершкового масла
- 1 жовта ріпчаста цибуля
- сіль, цукор і мелений перець за смаком
- подрібнений базилік
Рецепт приготування:
1. Помідори очистіть від шкірки, цибулю почистіть і розріжте навпіл.
2. Помістіть помідори разом з соком, вершкове масло і половинки цибулі до середньої каструлі. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 45 хвилин, або поки крапельки масла не почнуть відділятися від томатного соку. Приберіть з каструлі цибулю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Використовуючи занурювальний блендер, подрібніть томатний соус до бажаної консистенції. Приправте за смаком і додайте нарізану зелень.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: