Рис з грибами – поєднання не менше вдале, ніж картопля або гречка з грибами. Сьогодні готуємо грибний плов з куркою і морквоюю.
Плов з печерицями та курячим філе
Інгредієнти:
- 350 г королівських печериць
- 200 г курки
- 1 склянка рису
- 2 цибулини
- 2 моркви
- рослинна олія
- сіль, мелений перець
- барбарис
- куркума
- хмелі-сунелі
- зіра
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- М'ясо помити і нарізати кубиками, обсмажити на рослинній олії.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати. Очищену моркву нарізати кубиками або натерти на крупній тертці. Гриби помити і нарізати тонкими скибочками.
- У сотейнику розігріти 2 ст.л. рослинної олії і обсмажити гриби.
- Окремо обсмажити цибулю і моркву до м'якості.
- Перемішати гриби, цибулю, моркву, курятину і всі спеції. Смажити, помішуючи, 7 хвилин.
- Додати промитий рис, акуратно перемішати. Влити стільки окропу, щоб він покривав інгредієнти на 3 см.
- Готувати на слабкому вогні, поки не випарується майже вся рідина. Накрити кришкою і готувати ще 5-10 хвилин.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати плов в мультиварці зі свининою. Ми також ділилися рецептом приготування рису для суші.
Дивіться відео, як приготувати плов за рецептом телеведучого Олексія Суханова: