Ефектний і простий рецепт для святкового столу. Замість глив ви можете взяти шампіньйони або інші гриби на свій смак. Якщо ви самостійно приготуєте листкове тісто, страва стане ще кращою.
Філе лосося в тесті з гливами і шпинатом
Складові:
- 400 г філе лосося
- 300 г шпинату
- 800 г глив
- 300 г ріпчастої цибулі
- 500 г листкового прісного тіста
- 100 г вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
- Гриби попередньо замочуємо в холодній воді на 15 хвилин, потім промиваємо під проточною водою, злегка віджимаємо, поділяємо на невеликі шматки і смажимо на сковороді до готовності близько 20 хвилин, з додаванням нарізаної цибулі.
- Шпинат промиваємо, обсушуємо і припускаємо на сковороді 2-3 хвилини з вершковим маслом і часником. Потім змішуємо гриби з цибулею і шпинатом.
Філе лосося без кісток і шкіри солимо і перчимо. - Листкове тісто розгортаємо, викладаємо на нього смажені гриби і шпинат, зверху кладемо філе риби, загортаємо все "конвертом" і запікаємо в духовці при 180°С близько 20-30 хвилин.
- Готову страву можна нарізати порційно, невеликими рулетиками, а також полити сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.
Дивіться відео, як приготувати гарячу закуску з лосося зі шпинатом: