Навіть ідеально приготований шашлик майже не їдять без соусу. Хтось вважає за краще скористатися готовим кетчупом, ткемалі або сацебелі, а хтось приділяє увагу соусам не менш, ніж вибору і підготовці м'яса.
У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти смачних домашніх соусів до шашлику, які можна легко зробити на власній кухні.
Як зробити білий соус до шашлику
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 200 мл кефіру
- 200 мл сметани 10-20%
- 1 огірок
- 1 пучок зелені
- 3-4 зубчики часнику
- сіль перець
- по щіпці базиліка, розмарину або чебрецю
Спосіб приготування:
- Натріть огірок на тертці, подрібніть зелень і часник.
- Перемішайте всі інгредієнти і приправте за смаком.
- Дайте настоятися в холодильнику 10 хвилин і подавайте.
Дивіться відео, як зробити смачні соуси до м'яса:
Часниковий соус до шашлику по-грузинськи
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 8 часточок часнику
- 1/2 ч.л. насіння коріандру
- 1/4 склянки винного оцту
- 1/3 – 3/4 склянки води
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- До ретельно стовченого в ступці часнику з сіллю додайте товчене насіння коріандру.
- Добре перемішайте і розведіть винним оцтом, розбавленим холодною кип'яченою водою. Подавайте в соуснику.
Соус до шашлику з кінзою
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 пучок кінзи
- 2 зубчики часнику
- мелений гострий червоний перець – за смаком
- 50 мл лимонного соку
- 2 ч.л. лимонної цедри
- 2 ч.л. меду
- 100 мл олії
- сіль
Спосіб приготування:
- Листочки кінзи збийте в блендері разом з олією.
- Додайте цитрусовий сік, мед, спеції, дрібно натерту цедру лимона і пропущений через прес часник.
- Перемішайте, дайте настоятися в холодильнику.
Кавказький соус до шашлику з помідорів
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 помідор
- 1 цибулина
- 1-2 зубчики
- 1 гострий перець
- 1 пучок зелені петрушки
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю, часник очистіть. Гострий перець очистіть від насіння, помідор наріжте на скибочки.
- У чашу блендера складіть помідор, цибулю, часник і перець. Додайте зелень петрушки і сіль.
- Добре подрібніть і викладіть у миску.
Соус до шашлику з томатної пасти
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 70 г томатної пасти
- 150 мл води
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- сіль
- 1 ч.л. цукру
- 3-5 гілочок кінзи або петрушки
- гострий перець – за смаком
- 1-2 зубчики пропущеного через прес часнику
Спосіб приготування:
- У сотейнику змішайте томатну пасту, сіль, перець і цукор. Додайте базилік, чорний перець і часник.
- Влийте 100 мл води. У рідині, що залишилася, розведіть крохмаль.
- Варіть соус 3 хвилини, щоб всі тверді кристали розійшлися.
- Помішуючи, додайте крохмальне молоко. Доведіть до кипіння і уваріть до бажаної консистенції.
- Остудіть і додайте рубану зелень.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати шашлик зі свинини в духовці. Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді.