Головна Сьогодні

Домашній мармелад зі слив: незвичайний рецепт приготування

Рецепт ароматного сливового мармеладу з анісом

Сливовий мармелад з анісом – смачний і корисний десерт, який можна легко зробити на власній кухні. Якщо ви не любите аніс, додайте замість нього половину палички кориці.

Готовий мармелад можна буде обваляти в цукрі або обсипати цукровою пудрою.

Незвичайний мармелад зі слив

Сливовий мармелад
Сливовий мармелад
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2,5 години

Калорійність:

  • 129 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг слив без кісточок
  • 100 мл води
  • 3 зірочки анісу
  • 3 склянки цукру

Спосіб приготування:

  1. Очистити сливи від кісточок, додати воду і зірочки анісу, накрити кришкою і варити близько 15 хвилин на слабкому вогні.
  2. Дати охолонути і постояти близько години, щоб пюре просочилося ароматом анісу.
  3. Анісові зірочки вийняти, сливи протерти через сито.
  4. Додати в пюре цукор, перемішати. Уварювати пюре на середньому вогні близько години.
  5. Викласти масу в форму, застелену харчовою плівкою, розрівняти і дати застигнути.
  6. Розрізати готовий мармелад на квадратики гострим ножем.

Корисна порада

Збільште час варіння, якщо маса занадто рідка.

Дивіться відео, як зробити мармелад за 15 хвилин:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирні рогалики з мармеладом, а також ділилися рецептом гарбузового мармеладу.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти