Яскравий салат на зиму з солодкого перцю з цибулею має оригінальний смак завдяки додаванню меду. Це апетитна самостійна закуска і відмінне доповнення до м'яса і гарнірів.
Перець для заготовки потрібно брати м'ясистий, червоного або жовтого кольору, а цибулю – білу і молоду. За бажанням в салат можна додати кілька бутонів сушеної гвоздики.
Медовий перець на зиму
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 51 ккал на 100 г
Складові:
- Перець болгарський – 1 кг
- Білий молода цибуля – 1-2 шт.
Для маринаду:
- Олія – 1 склянка
- Оцет – 1 склянка
- Мед – 1 склянка
- Перець духмяний – 3 горошини
- Перець чорний – 3-5 горошин
- Лист лавровий – 2 шт.
Дивіться відео, як правильно зберігати цибулю вдома:
Спосіб приготування:
- Болгарський перець помийте, видаліть насіння, м'якоть наріжте великими шматками.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Змішайте олію, оцет, мед, лавровий лист, чорний і запашний перець і все закип'ятіть.
- Перець і цибулю покладіть в киплячий маринад. Варіть протягом 5 хвилин.
- Розкладіть по банкам. Залийте маринадом.
Скільки стерилізувати банки з перцем
Стерилізують банки 0,5 л – 7 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 3 л – 25 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами лечо на зиму, а також писали, як замаринувати гострий перець по-грузинськи.