Деякі господині примудряються замінювати оцет лимонною кислотою і навіть аспірином. Ми пропонуємо вам натуральніший спосіб – додати в банку з маринованими огірками листя щавлю.
Для консервації бажано вибирати огірки завдовжки 7-12 см, темно-зеленого кольору зі світлими боками і яскраво вираженими темними "пупиришками". Насіння в таких плодах небагато, а м'якоть щільна і соковита.
Мариновані огірки без оцту
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 20 ккал на 100 г
Складові:
- Огірки свіжі – 1,5 кг
На 1 л заливки:
- Сіль – 60 г
- Цукор – 60 г
- Щавель – 300 г
- Перець пекучий маленький – 1 стручок
Дивіться відео, як зробити варення з огірків:
Спосіб приготування:
- Огірки обдайте окропом, потім облийте холодною водою, покладіть в банки.
- Щавель відваріть 2 хвилини, протріть через сито і викладіть назад в відвар, додайте сіль, цукор і гострий перець, доведіть до кипіння.
- Огірки залийте киплячою заливкою.
- Потім банки укупорьте, переверніть кришками вниз і залиште, накривши рушником або ковдрою.
Як зберігати заготовку
Тримайте банки з огірками в темному прохолодному приміщенні.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом маринованих огірків від Слави Камінської. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати малосольні огірки на зиму.