Курячий паштет, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним. Подавайте його з грінками, кріспами або гріссіні.
Паштет із курячої печінки
Складові:
- 150 г вершкового масла
- 400 г курячої печінки
- 1 середня цибулина
- 5 листочків свіжого чебрецю
- 2 ст.л. хересу
- 1 ст.л. бренді
- 2 ст.л. густих вершків
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Розтоплюємо на пательні 100 г нарізаного вершкового масла.
- Додаємо курячу печінку, цибулю і чебрець. Смажимо на середньому вогні, весь час помішуючи, протягом 4-5 хвилин.
- Додаємо алкоголь, сіль, перець, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і збиваємо все блендером в однорідну масу.
- Решту масла розтоплюємо на водяній бані, даємо трохи охолонути. Тим часом збиваємо вінчиком вершки.
- Додаємо до печінки тепле розтоплене масло, столову ложку бренді і вершки. Акуратно все перемішуємо. Охолоджуємо в холодильнику протягом 6 годин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний паштет з квасолі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смаженої курячої печінки з яблуками. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салат з авокадо і печінки.
Дивіться відео, як готують паштет:
Читайте також: