I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Великий піст-2018: як приготувати паштет з квасолі

Паштет з червоної квасолі і грибів – відмінне джерело білка

Квасоля – не тільки дуже поживний продукт, що містить складні вуглеводи, корисні для організму людини та які дозволяють швидко утамувати відчуття голоду, вона у великій кількості містить і рослинний білок. Вона також включає незамінну для травлення клітковину, повний спектр вітамінів і мінеральних солей.

Але дієтичним продуктом квасоля вважатиметься тільки в тому випадку, якщо ви її правильно приготуєте. Справа в тому, що в оболонці, що покриває її зерна, містяться у великій кількості солі магнію і кальцію. За своїм хімічним складом ця оболонка дуже схожа на яєчну шкаралупу. Якщо готувати квасолю, заздалегідь не обробляючи її, мінеральні солі стають причиною здуття живота, викликають відчуття тяжкості в шлунку, оскільки в організмі людини вони не засвоюються. Тому квасолю перед приготуванням слід замочити у воді кімнатної температури з додаванням невеликої кількості кухонної солі. Кальцій і магній просто перейдуть в розсіл, який потім необхідно злити. Зерна квасолі після такого вимочування стають м'якими і ніжними.

Реклама

Паштет з квасолі і грибів

З червоної квасолі вийде особливо смачний і повітряний паштет – повноцінний білковий сніданок для будь-якого вегетаріанця або бодібілдера.

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г червоної квасолі;
  • 150 г свіжих грибів або 50 г сухих;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування:

1. Квасолю замочіть на півгодини в підсоленій воді, потім відваріть до готовності. Відвар не виливайте.

2. Цибулину почистіть і наріжте дрібними кубиками.

Реклама

3. Гриби при необхідності помийте, обсушіть і дрібно порубайте. Розігрійте на сковороді оливкову олію, обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору, а потім гриби – доти, доки вода не випарується повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

4. Викладіть в сковороду відварену квасолю, додайте трохи відвару, в якому вона варилася, тушкуйте її з грибами і цибулею ще 10-15 хвилин.

5. Часник порубати дрібно, викладіть в сковороду, все перемішайте і влийте соєвий соус.

6. Потушкуйте в ньому квасолю ще 2-3 хвилини і перекладіть вміст сковороди в подрібнювач блендера.

7. Подрібніть паштет до однорідного стану.

На замітку: квасолевий паштет можна подавати як закуску, намазавши на білий хліб або тости, як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Зберігати його можна кілька днів в холодильнику, переклавши його до ємності з кришкою, що щільно закривається.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати домашній хумус. Ми також ділилися найкращими рецептами пісних салатів з овочів.

Дивіться відео, як постують українські монахи:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти